Доскоро не можехме да си представим, че ще стане водещ

...
Доскоро не можехме да си представим, че ще стане водещ
Коментари Харесай

Xiaomi изненадващо стана лидер по продажби на смартфони в 12 страни едновременно

Доскоро не можехме да си представим, че ще стане водещ производител на смарт телефони в света и ще изпревари колоси като Samsung, Apple и Huawei. Но не щеш ли това се случи. Според резултатите от първото тримесечие на тази година Xiaomi е водач по продажби на смарт телефони на 12 пазара . Информацията бе обявена от генералния шеф на марката Redmi Лу Вейбин (Lu Weibing).

Според тези данни, Xiaomi към този момент е водещ бранд по продажби на смарт телефони в 12 страни. Това са Испания, Полша, Беларус, Русия, Украйна, Хърватия, Литва, Малайзия, Индия, Непал, Мианмар и Колумбия. Топ мениджърът сподели още, че Xiaomi за първи път в своята история е на второ място по продажби на смарт телефони в Европа и към този момент две тримесечия подред е в източна Европа. А в Испания Xiaomi е бранд номер едно към този момент пет тримесечия поред.

Във финансовия доклад за 2020 година може да се види, че Xiaomi е получила от продажбата на смарт телефони 152,2 милиарда юана, което е с 24,6% повече спрямо 2019 година. За 12-те месеца на предходната година китайската компания е съумяла да продаде общо 146,4 милиона смарт телефона, като годишният растеж на продажбите е 17,5%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР