Доскоро на мъжете им се налагаше да се примирят със

...
Доскоро на мъжете им се налагаше да се примирят със
Коментари Харесай

Нов начин за борба с плешивостта

Доскоро на мъжете им се постановяваше да се примирят със ориста си с времето да останат без коса. Въпреки че съществува процедура за присаждане на космени фоликули (произвеждащи косата), малко хора си я разрешават.

Тя се състои в изрязване на микроскопични сектори от кожата в задната част на главата и присаждането им върху оплешивелите области от скалпа. Процедурата основава неудобства като белене на кожата и в началото опадване на новоприсадената коса, което оставя възприятие на отчаяние у пациента.

Сега инженери от Университета на Уисконсин-Медисън са създали нов метод за битка с оплешивяването, която е лесна, неинвазивна и с ниска цена. Става въпрос за технология, която употребява силата, генерирана от тялото на ежедневна база и я трансформира в нежни електрически импулси, които подтикват заспалите фоликули на косата.
 Снимка 445354

За страдание тази технология може да бъде употребена единствено в началните стадии на оплешивяването и не е ефикасна при мъже, които нямат коса в продължение на години. Устройството единствено разсънва фоликулите, само че не провокира напредък на коса там, където не я е имало.

Устройството няма батерия, защото се зарежда единствено от придвижването на индивида, който го носи и е задоволително дискретно да бъде носено под елементарна шапка. Употребата му наподобява няма странични резултати, защото повлиява единствено повърхностните пластове на кожата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР