Дошлият под наем от Челси Миши Батшуай вкара гол за

...
Дошлият под наем от Челси Миши Батшуай вкара гол за
Коментари Харесай

Новия Батман в центъра на събитията и днес

Дошлият чартърен от Челси Миши Батшуай вкара гол за Борусия (Дортмунд) и във втория си мач, с което изигра значима роля за триумфа с 2:0 над Хамбургер ШФ в среща от 22-ия кръг на немския хайлайф. Така тимът от Вестфалия се изкачи до трета позиция, като е единствено на точка от втория Република България (Лайпциг).

Новия Батман, както самият Батшуай се назовава, беше прецизен в 49-ата минута след точно подаване на Кристиан Пулишич. Тази нежна преднина се задържа чак до добавеното време, когато резервата Марио Гьотце ускои “Сигнал Идуна Парк” с гол за 2:0.

Does it get any better than this, @BVB fans? #BVBHSV pic.twitter.com/EubWWczSgK
— DW Sports (@dw_sports) February 10, 2018
Най-важното за домакините през днешния ден беше завръщането в състава на Марко Ройс, който не беше играл от финала за Купата на Германия през май 2017 година 259 дни по-късно той даже беше титуляр, само че неналичието на игрова процедура си пролича и той не съумя да блесне. Доста мощно за следващ път обаче се показа Андре Шюрле, който сновеше по крилото и създаде попадението на Гьотце.

Като цяло обаче Борусия не игра мощно и през второто полувреме на няколко пъти изравняването беше близо, само че слабата класа на играчите на Хамбургер ШФ натежа.

Die 49. Minute in Dortmund. #bvbhsv 1-0 pic.twitter.com/mh9hhzukvM
— Borussia Dortmund (@BVB) February 10, 2018
Иначе Батшуай отпразнува гола си със салто по сходство на Пиер-Емерик Обамеянг, който той би трябвало да замести до лятото. Белгиецът осъществя на два пъти преди седмица против Кьолн и към този момент се радва на три гола.

При отборът от Хамбург ситуацията остава същото - място измежду изпадащите и липса на победи от ноември насам.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 22 кръг, събота 10 февруари  Борусия (Дортмунд) 2:0краен резулат  Хамбургер ШФ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР