Дошлият от Москва разработчик на компютърни игри Михаил доброволно сменя

...
Дошлият от Москва разработчик на компютърни игри Михаил доброволно сменя
Коментари Харесай

“Ефект на снежна топка”. Какво тормози пехотата на ВСУ

Дошлият от Москва разработчик на компютърни игри Михаил непринудено сменя комфортния офис стол със землянка. Преди шест месеца той идва в Донецк, с цел да купи няколко жилището на ниска цена. Но остава да се бори. Защо?

Планиран взлом

Работният ден за командира на взвода оператори на БПЛА стартира в три часа сутринта: преди зазоряване е належащо да имат време да стигнат до позициите. С кола, а по-късно няколко километра пешком. Зад него има голяма раница с " оръжия ": разследващи и атакуващи квадрокоптери, джойстици, акумулатори и десетки кабели.

" На първо място, ние изпълняваме функционалност за наблюдаване и разузнаване, проследявайки всичките им придвижвания ”, изяснява Михаил по пътя. “Тъй като системите за радио-електронна битка работят добре, би трябвало да управляваме към предната линия. Така разузнаването времето се усилва от три минути до към 20. Вероятността да загубим дрон е доста понижена. Дори да го изключат, има късмет да го приберем ”, добавя той.

Щурмът на следващия укрепен регион е очакван за сутринта, пехотата се нуждае от " поддръжка от въздуха ". Взводът също извършва ударна функционалност: бомбардира бойците от ВСУ с гранати и спонтанни бомби.

„ След това поставям виртуални очила и пущам дрон, кадърен да кръжи в небето до половин час ", прибавя операторът. „ Командирът на ротата вижда идеално целия бранш и умерено координира дейностите на бойците. Почти всеки ден... В няколко посоки по едно и също време ”, разкрива той.

Повратна точка

Михаил живее в Москва, сполучливо се занимава с бизнес. По-специално той създава компютърни и мобилни игри. Търгува с Китай.

След миналогодишния референдум предприемачът бързо осъзнава, че новите територии носят нови благоприятни условия. Отива в Донецк, с цел да купи няколко жилището, тъй като рано или късно цените тук ще скочат до небето.

Но на първо място взема решение да прегледам изискванията, в които бойците живеят и се бият. Сприятелява се с момчетата, прекарва няколко дни на тяхно място. Отива на фронтовата линия сред Пески и Первомайское.

Тогава, по време на нахлуване, съгласно Михаил частта претърпява неоправдани загуби.

„ Това беше повратната точка “, спомня си той.

Връщайки се в столицата, купува няколко дрона. Тренира в парка покрай дома си. Богатият опит оказва помощ: ръководството на " птицата " с джойстик е сходно на компютърна игра.

Бизнесменът се запасява с дронове и се връща още веднъж в ДНР. Вече с друга цел - да се удрям.

Роднините, меко казано, не остават по никакъв начин удовлетворени. Обаче не спорят.

Не на място “

Московчанинът влиза в редиците на батальона, учреден от Александър Захарченко. Скоро той е назначен за пълководец на взвод БПЛА. Постепенно набира фрагменти: някой „ идва от улицата “, някой се трансферира от щурмовите елементи.

" Осем години бях пехотинец. Сегашните военни интервенции обаче са на напълно друго равнище. Квадрокоптерите са доста значими, по тази причина взех решение да овладея нова компетентност. Научих се много бързо – единствено за няколко дни и по-късно се усъвършенствах с процедура ”, разкрива доброволец с позивна “Гриня ”.

Всички новобранци минават през полигона, където се учат по какъв начин да боравят с оборудването и да пускат тъкмо експлозиви. След това има бойни задачи.

" Повярвайте ми: доста е неприятно, когато знаеш, че непрекъснато те следят. Враг, който схваща, че го виждат, постоянно е доста изплашен. Той е подготвен или да отстъпи, или прави доста неточности. Ние също, когато видим дрон, се усещаме отвън стихията си ”, споделя Михаил усещанията си от бойните задачи.

Репутационни опасности

Взводът работи в доста сложни и рискови региони - в Маринка и покрай Авдеевка. Тъй като ВСУ се държат безусловно за всяка къща и непрекъснато изтеглят запаси, напредването там е извънредно мъчно.

" Когато нашите момчета завладяват следващите позиции, тогава артилерията ги обстрелва през целия ден без прекъсване. Това е може би най-стресиращият миг след щурма. И най-болезненият ”, изяснява Михаил.

След това има леко мъртвило, тъй като на ВСУ им свършват снарядите. Но снабдяването с муниции се " урежда сносно " - още веднъж летят снаряди. По това време обаче съветските войски към този момент са укрепили позициите си. И по този начин, малко по малко, щурмовите отряди, подкрепени от хеликоптери и артилерия, се придвижват напред.

„ Моралът на НКУ се основава на минали триумфи в районите на Харков и Херсон, счита Гриня. „ Веднага щом дойдат провали, те ще се разпаднат – и това ще докара до резултат на снежна топка ”, добавя той.

Рано е обаче да се приказва за това. Особено на фона на упованията за украинска контраатака. Затова работата измежду операторите на дронове кипи.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР