Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да

...
Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да
Коментари Харесай

Демерджиев: В МВР съм да довърша мутрите

Дошъл съм в Министерство на вътрешните работи да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде.

Тази улична фраза използва служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев, без да посочи кои лица има поради.

Това стана по време на негово изказване за рокади в министерството от седмица насам.

Няма уволнения на чиновници на Министерство на вътрешните работи, а смени на постове, съобщи на брифинг Демерджиев.

Преместили сме няколко индивида от постовете им. Имайте поради, че във Вътрешното министерство има 53 хиляди души, а ние сме преместили няколко индивида. Причините са напълно професионални, преценка на опциите те да бъдат потребни в съответната обстановка, сподели той в отговор на рецензии на Бойко Рашков – някогашния вътрешен министър в кабинета „ Петков “.

По отношение на новия началник на Национална полиция старши комисар Атанас Илков, Демерджиев посочи, че той е бил назначен по времето на министър Рашков и очевидно е бил оценен задоволително високо, с цел да заеме този пост. В момента краткотрайно извършва поста, който съм му упълномощил, добави служебният министър.

Той опроверга мненията за зам.-министри, обитаващи здания, които не са разрешени със закон да се населяват.

Няма никой от политическия кабинет, който да населява тези здания, безапелационен бе вътрешният министър. Другото е тематика по време на ръководството на господин Рашков и аз не желая да я разясня, добави той.

Има разбъркване в ръководството на Гранична полиция, сподели още Демерджиев.

Целта е единият доскорошен шеф да поеме напълно защитата на мигрантския напън и сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни пълномощия, да се занимава с влизането на България в Шенген. Тези рокади не са направени под напън, безапелационен бе вътрешният министър.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР