Досегашният зам.-кмет на район „Тракия“ Йордан Илиев от днес вече

...
Досегашният зам.-кмет на район „Тракия“ Йордан Илиев от днес вече
Коментари Харесай

Зам.-кмет на Тракия става шеф на Старинен Пловдив

Досегашният зам.-кмет на регион „ Тракия “ Йордан Илиев от през днешния ден към този момент заема длъжността шеф на Архитектурно-исторически резерват „ Старинен Пловдив “. Илиев е пловдивчанин, приключил е филантропичната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “, магистър е по българска лингвистика. Учил е британски, френски, съветски, старобългарски, старогръцки и латински. През последните шест години е бил заместител кмет при господин Костадин Динитров в регион „ Тракия “. Самият Димитров също беше пристигнал, за морална поддръжка при представянето на Илиев пред публицистите през днешния ден.

Йордан Илиев е определен за шеф на АИР „ Старинен Пловдив “ непосредствено от градоначалникът Иван Тотев: „ От година и нещо изяснявам какво би трябвало да се случи в Стария град. Не може да отвориш „ Trip Advisor “ и да да можеш да си купиш 100 продукта от всеки едни европейски град, а на страницата на Пловдив да няма нищо. Направихме конкурс, търсихме човек, който да ни изясни по какъв начин Старият град ще стане забележим в европейско измерение. Искахме съответни политики, а всеки говореше общи приказки. Видяхме, че няма подобен човек и тъй като аз нося отговорност за града още две години, назначих на работа Йордан Илиев, защото той има нужните качества “, изясни кметът Тотев и акцентира, че да имаш биография, не значи, че можеш да управляваш толкоз комплицирана конструкция като „ Старинен Пловдив “, изключително след сливането с Оперативна програма „ Туризъм “.

Предизвикателствата пред новия началник на резервата са огромни, упованията също. Той ще би трябвало да се изправи против жителите, които не престават да се противят на решението за „ автомобилния режим “ в Стария град и да наложи продажбите на билети за историческите обекти в туристическите осведомителни центрове, където на този стадий билети няма.
Желанието на локалната администрация е " Старинен Пловдив " да стартира да притегля и частни вложители. Първата задача за Илиев ще бъде да реши казуса с трафика в източната част на резервата.
тагове зам.-кмет Тракия Йордан Илиев Старинен Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР