Досегашният управител на ВиК – Шумен Илиян Илиев избран за

...
Досегашният управител на ВиК – Шумен Илиян Илиев избран за
Коментари Харесай

Управителят на ВиК-Шумен ще е новият ръководител на водното дружество в Перник

Досегашният шеф на ВиК – Шумен Илиян Илиев определен за началник на водното сдружение в Перник, съобщи БНР. Днес се организира общо заседание на акционерите на ВиК – Перник, а Илиев е препоръчан от страната, която има 51% от капитала на сдружението.

Илиян Илиев ще размени на поста досегашният шеф на ВиК Перник – Иван Витанов, който беше отхвърлен след въвеждането на воден режим в града на 18 ноември. Това обаче не може да стане преди осъществяване на конкурс за шеф на сдружението в Шумен.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев, който е представителят на общината в Общото заседание на акционерите на ВиК, е дал своя вот срещу кандидатурата на Илиян Илиев. " Реално той е препоръчан, определен от страната. Ние не познаваме Илиев, не ни беше изпратено даже едно CV. Освен това въпросът с неговото освобождение от поста му – шеф на ВиК - Шумен не е решен ", разяснява той.

Към момента поради водната рецесия в Перник беше освободен и регионалния шеф Ирена Соколова. Виновни търси и прокуратурата, която стартира инспекции за употребата на язовир " Студена " и за дейностите на администрацията в Перник и локалното ВиК сдружение поради водната рецесия.

Към нея отношение могат да имат също длъжностни лица от Министерството на околната среда и водите, което всеки месец показва какъв брой вода може да се черпи от язовира, както и от Министерството на районното развиване и благоустройството - принципал на " ВиК - Перник ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7438)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР