Досегашният президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)

...
Досегашният президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)
Коментари Харесай

Пламен Димитров беше преизбран за президент на КНСБ

Досегашният президент на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров беше избран отново на поста. Това стана след гласоподаване на деветия постоянен конгрес на организацията, който се организира в два поредни дни в София. Бяха определени и трима нови вицепрезиденти на организацията - Даниела Алексиева, Огнян Атанасов и Тодор Капитанов. Те сменят Пламен Нанков, доктор Иван Кокалов и Чавдар Христов. Със статут на вицепрезидент като основен икономист на конфедерацията е и шефът на Института за обществени и синдикални проучвания Любослав Костов, подсети Димитров.

Пламен Нанков бе определен за ръководител на Централната контролна комисия. За негови заместници в ЦКК бяха избрани Райна Джагалова, Янка Такева и Валентин Вълчев.

В заключителното си слово Димитров благодари на всички свои сътрудници за неуморната работа и всичко. " Можем умерено да се назовем почтени бранители на труда в България, сподели той. На новия си екип мога да обещая само повече работа, с цел да може всичко това, което обсъждаме тези два дни като цели и заложени цели, да стане действителност. Хората да усещат по-голяма протекция, нашата грижа за тях в всекидневието си и да имат доверие в най-големия профсъюз, най-голямата организация в България, която всички ние вършим мощна и мощна, без която страната няма да е същата. И политиците, и работодателите го знаят. Този конгрес даде явен знак за това ", уточни избраният отново президент на КНСБ.

Деветият конгрес на КНСБ се организира на 10 и 11 май в " Интер експо център " с присъединяване на над 700 делегати от цялата страна, посетители от страната и чужбина. Той протече под мотото " За несъмнено бъдеще в зелените и цифрови промени ".

По време на събитието Димитров разгласи за изцяло реалистично влизането на България в еврозоната на 1 януари 2024 година Също по този начин стана ясно, че главен приоритет, записан в Програмата на КНСБ за идващите пет години, е до 2027 година минималната работна заплата да доближи 1700 лв., а междинната - 3100 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР