Досегашният президент на БФС Борислав Михайлов очаквано спечели внушителна победа

...
Досегашният президент на БФС Борислав Михайлов очаквано спечели внушителна победа
Коментари Харесай

Без изненада Борислав Михайлов отново е начело на БФС

Досегашният президент на БФС Борислав Михайлов предстоящо завоюва внушителна победа на конгреса на футболния съюз в петък, получавайки 91.8% от гласовете на делегатите.

Така той ще продължи да управлява футбола ни и в идващите 4 години. Конкурентите му Любослав Пенев и Ивайло Дражев получиха надлежно 36 и 5 гласа.

След преизбирането си Михайлов предложи и състава на новия Изпълком, в който влизат Йордан Лечков, Михаил Касабов, Атанас Фурнаджиев, Емил Костадинов, Камен Костадинов, Румян Вълков, Венцеслав Стефанов, Михаил Статев, Валентин Михов, Кирил Домусчиев, Спас Русев, Петър Величков, Панайот Рейзи, Димитър Георгиев.

Единствените две промени по отношение на предходния Изпълком са влизането на боса на Левски Спас Русев и някогашния президент на БФС Валентин Михов на мястото на отдръпналия се по лично предпочитание Наско Сираков и на притежателя на " ЦСКА – София " Гриша Ганчев.

Борислав Михайлов е президент на БФС от 2005 година, когато победи починалия Иван Славков-Батето. През 2009 година се оказа единствен участник в конкуренцията, откакто съперникът му Ивайло Дражев не бе позволен. Ситуацията се повтори и през 2014 година, когато се очакваше против него да се изправи Христо Стоичков, само че той избра работата в мексиканска телевизия.

" Ще продължим да работим за развиването на детско-юношеския футбол, ще влагаме в спортна инфраструктура и ще подсигурим приемането на подготвителни обезщетения от клубовете ", обърна се Михайлов към делегатите в петък.

Конгресът, провеждащ се в хотел " Маринела ", стартира със скандал, откакто Пенев и Дражев не бяха позволени да влязат за началото в 10.30 часа, а едвам в 12.30 часа, до момента в който бъдат направени изборните комисии.

" Toва го приказваме от дълго време. След като съм претендент, би трябвало да имам представител във всяка една комисия. Циркът стартира. Не съм сърдит, спокоен съм ", разяснява Пенев пред медиите.

Междувременно Михайлов получи лавина от поддръжка в лицето на вицепрезидента на УЕФА и президент на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел, както и спортния министър Красен Кралев, който прикани делегатите да вземат " мъдри решения ".

" Дойдох да приказвам за футбол, само че си трансформирах мнението, откакто не ме позволиха сутринта. Не мисля, че по този метод се вършат избори. За мен това е, меко казано, фарс. Любо Пенев и екипът му не вземат участие в уредени мачове. Напускам залата ", разгласи Любослав Пенев, откакто най-после съумя да влезе, след което напусна.

" Tова, на което присъстваме през днешния ден, е извънредно зле проведен фарс. Всички знаем защо става дума. Аз съм един от вас. Не съм прехвалена звезда във футбола ", сподели от своя страна Ивайло Дражев пред делегатите.

Последвалото гласоподаване продължи към 3 часа, след което стана ясно, че изненади няма да има.

Борислав Михайлов получи 463 от 504-те действителни гласа и надлежно – трети мандат начало на все по-западащият български футбол.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР