Досегашният нидерландски премиер Марк Рюте ще е отново на власт,

...
Досегашният нидерландски премиер Марк Рюте ще е отново на власт,
Коментари Харесай

Марк Рюте отново на власт в Нидерландия, след като спечели изборите

Досегашният нидерландски министър председател Марк Рюте ще е още веднъж на власт, откакто неговата партия завоюва парламентарните избори в Нидерландия, написа в. " Таймс ".
Още по тематиката
Очаква се Рюте да образува своето четвърто съдружно държавно управление, откакто неговата Народна партия за независимост и народна власт завоюва нощес едни избори, белязани от разпоредбите за съблюдаване на обществена отдалеченост, отбелязва английското издание, представено от Българска телеграфна агенция.

Марк Рюте разгласи безапелационна победа на нидерландските парламентарни избори, като даде обещание през четвъртия си мандат като министър-председател да възвърне Нидерландия от коронавирусната пандемия, оповестява английският в. " Гардиън ".

След една скучна предизборна акция, извършена по време на пандемия, изборите, възприемани като допитване до нидерландците дали утвърждават политиката на държавното управление за справяне с рецесията, бяха извоювани от партията на Рюте, която съгласно предварителните резултати от вота ще има повече депутатски места от тези, с които разполагаше в досегашния парламент, акцентира " Гардиън ".

Либералният министър председател Марк Рюте ускорява превъзходството си след успеха на парламентарните избори, написа френският в. " Монд ".

Неговата Народна партия за независимост и народна власт продължава да е най-силната в Нидерландия, което разрешава на Рюте да управлява процеса по сформирането на четвъртата си поредна управническа коалиция, повече от 10 години след идването си на власт.

Една друга политическа групировка обаче се трансформира в същинската изненада на тези избори, отбелязва " Монд ". Става дума за центристката, демократична и обществена партия " Демократи-66 ", управлявана от досегашната министърка на външната търговия и съдействието Сигрид Каг, която на тези избори се трансформира във втора политическа мощ в Нидерландия. Партията, която се характеризира с проевропейската си ориентировка, означи най-хубавия си избирателен резултат от 25 години.

Партията на Марк Рюте, който е един от най-дълго управлявалите европейски водачи, завоюва безапелационна победа на нидерландските парламентарни избори, което ще разреши на Рюте да бъде министър председател на Нидерландия за четвърти мандат, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Рюте, който дефинира партията си като " център-дясно ", в този момент ще би трябвало да образува коалиция, с цел да се снабди с управническо болшинство в Народното събрание. Очаква се водеща роля в договарянията за съставяне на новото държавно управление да играят Рюте и лидерката на " Демократи-66 " и някогашна дипломатка в Организация на обединените нации Сигрид Каг, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР