Досегашният ляв бранител на Берое Матеус Леони разказа пред esportes.yahoo.com,

...
Досегашният ляв бранител на Берое Матеус Леони разказа пред esportes.yahoo.com,
Коментари Харесай

Бивш бек на Берое още няма отбор, но няма да се върща в България

Досегашният ляв защитник на Берое Матеус Леони описа пред esportes.yahoo.com, че е доста удовлетворен от престоя си в българското състезание, само че двамата със брачната половинка му чакат раждането на щерка и това е наложило той да се върне в страната.

"Договорът ми към този момент свърши с Берое и и аз отхвърлих да продължа. Това щеше да бъде възобновяване за още една година. Но аз избрах да напусна, тъй като мисля да си остана повече в Бразилия, с щерка ми, която ще се роди в края на юли или началото на август. Но още нямам нищо тук, не съм приказвал с нито един клуб. Оставих го в ръцете на притежателите на компанията, която ме съставлява и те ще би трябвало да го вземат решение. Но ще играя в бразилски клуб ", споделя бранителят, който е към този момент на 27 години.

Но Леони е имал вид и сред двете години в Берое да се прибере в Бразилия, когато е имал действително предложение. Оказва се, че Матеус не е последвал договарянията, тъй като е ставало дума за кратковременен контракт. Мисълта за финансовата сигурност на фамилията го е предиздвикала за остане в Европа. Но обстановката се трансформира в този момент, когато щерка му е на път.

"Много е добре в България. Лично за мене е по-добре от Швейцария. Не знам дали е била специфична обстановката, когато пристигнах. Но се бях подготвил с информация какво ще бъде, с цел да съм наясно с тяхната просвета. Много по-бързо се приспособих. Треньорът също ми даде доста доверие. За мен беше доста по-добре, в сравнение с престоят ми в Ксамакс (Нюшател) в швейцарската втора лига ", добави още левият защитник.

Реално прехвърлянето му от Швейцария в България стана през сезон 2017/2018, защото в швейцарското състезание по това време е получавал много малко игрови минути. За престоя си в швейцарския клуб бранителят споделя: "Беше мъчно първоначално, няма да неистина. Всичко беше напълно друго, даже футболът, който е изпълнен с доста единоборства и физическа мощ. Тактически те също са доста твърди. Отначало страдах, не играх доста. Записах към 12 мача, в случай че си припомням вярно. Но това ми даде опит, а и си би трябвало самообладание. Но идната година беше доста по-добре. Тогава се появи този късмет в България и си струваше всичките жертви, които бях прекарал в Швейцария. Обадиха ми се от Стара Загора- един тим, който се бореше за Лига Европа ", приключва изявлението си бразилецът Матеус Леони.

В родината си Леони е носил екипите на Кашияш, Гуарани де Собрал, Витория де Конкиста и най-дълго на родния си клуб Салгейро, само че по този начин и не е играл в първите две дивизии на Бразилия./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР