Досегашният лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски бе избран за почетен

...
Досегашният лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски бе избран за почетен
Коментари Харесай

Избраха Груевски за почетен председател на ВМРО-ДПМНЕ, Мицковски поема партията


Досегашният водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски бе определен за почетен ръководител на партията по време на днешния 16-ти ексклузивен конгрес, който се организира в град Валандово, в централната част на Република Македония.

Груевски приказва час и половина и съобщи, че напуща партията със забит нож в гърба. "Част от моите сътрудници, освен това хора, които получиха доста - на първо място доверие, постове и привилегии, напряко не мога да ги позная през последните месеци... Реших това да запазя за себе си, оставих ги да се оплетат тотално и да пропаднат в гроба, който копаеха за други посредством интриги, двуличие, двуличност и предателство", сподели Груевски и благодари на Любчо Георгиевски, че го предложил за водач преди 15 години. Той призна, че сред тях има другарство и поддържат близки контакти.

Груевски заяви, че неговата партия е изготвила проектозакон за прошка за хората взели участие в погрома на 27-ми април. Тогава бяха пребити над 100 души. Той прикани премиера Зоран Заев за помиряване.

На днешния конгрес отхвърлиха да вземат участие знакови фигури от досегашното управление на партията. Според тях "конгресът се организира в условия на напън върху делегатите". Те приканиха за отсрочване на конгреса и избирането на краткотрайно групово управление, което да приготви след няколко месеци либерален конгрес.

Сегашният общоприет секретар на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски е единственият претендент за лидерския пост в партията. Мицковски се счита за извънредно непосредствен на Груевски. Той зае поста общоприет секретар на ВМРО-ДПМНЕ преди 5 месеца. След като показа програмата си се чака той да бъде определен за началник на ВМРО-ДПМНЕ без проблеми.

На форума вземат участие 418 делегати от общо имащите право на присъединяване 544. При откриването на конгреса нощес техният брой бе 411. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР