Досегашният кмет Станислав Владимиров да каже трови ли децата и

...
Досегашният кмет Станислав Владимиров да каже трови ли децата и
Коментари Харесай

Кметът на Перник зарежда детските градини с тежко гориво със сяра

Досегашният кмет Станислав Владимиров да каже трови ли децата и перничани, като зарежда детските градини с тежко гориво за отопление с високо наличие на сяра, вместо с екологичния газьол, както е по закон, съобщи претендентът на " Българска социалистическа партия за България " за кмет на Перник Кирил Леонов в отговор на въпроси на родители.
" Информацията излезе преди няколко месеца, само че ръководещите в Перник мълчат. В качеството ми на общински консултант съм подал и сигнал до Районната прокуратура в Перник. И по него нямаме отговор, а обстоятелствата са тревожни ", уточни Леонов.
" подред излязлата в медиите и публичното пространство информация става дума за зареждането на четири детски градини в Перник с гориво, което не дава отговор на условията за качество нито на българското, нито на европейското законодателство.
" Вместо гориво за отопление газьол, фирмата-доставчик доставя в детските градини на Перник тежко гориво. Разликата сред двата типа е както в цената, по този начин и в качеството. Съдържанието на сяра в тежкото гориво е пъти по-високо от това в газьола - при газьолът то е под 0,1 %, до момента в който при тежкото гориво наличието на сяра и нездравословни частици е над 1 %. При горене тези нездравословни частици тровят въздуха, а тук става дума за деца ", съобщи Кирил Леонов.
Българска социалистическа партия са отправяли неведнъж въпроси до Станислав Владимиров и екипа му.
" Документите сочат, че Община Перник е сключила борсов контракт номер 620 на Софийската стокова борса за доставка на газьол, отговаряща на условията на закона. В същото време обаче от съпътстващите документи, измежду които акцизен данъчен документ, експедиционна записка, фактури, е явно, че доставеното гориво не е газьол, а е тежко гориво ", уточни Леонов. Според него перничани и децата дишат замърсен въздух със знанието и съдействието на досегашния кмет. " Освен това, е ощетен и общинският бюджет. Българска социалистическа партия ще постави завършек на ръководството, което позволи това и трансформира Перник в образец за корупция ", безапелационен е Леонов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР