Досегашният кмет на Петрич Димитър Бръчков за пръв път в

...
Досегашният кмет на Петрич Димитър Бръчков за пръв път в
Коментари Харесай

Балотажът в Петрич: Димитър Бръчков от ГЕРБ срещу Стоян Руйков- СБОР! 

Досегашният кмет на Петрич Димитър Бръчков за пръв път в последните години излиза на балотаж, откакто не съумя да премине прага за победа от първи тур. С 45. 78 % Бръчков от Политическа партия ГЕРБ се изправя против Стоян Руйков от СБОР, който завоюва 28. 04 от гласовете на петричани. За Бръчков са дали своят вот близо 10 000 петричани, а за Руйков 6086. Трети в кандидат-кметската конкуренция е Любчо Минев, за който са дали своят вот 2078 души, или 9. 57%. Ето и класирането на останалите претенденти за кметове:

КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕВ КАЧУЛЕВ -Граждани за Общината 503 2. 32%
КОСТАДИН ХРИСТОВ ЛЯЛЕВ Политическа партия БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД 322 1. 48%
ЛЮБОМИР МИТКОВ ГЕОРГИЕВ Политическа партия ИМА ТАКЪВ НАРОД 497 2. 29%
ДИМИТЪР КРУМОВ ТАНЕВ Партия на ЗЕЛЕНИТЕ 420 1. 93%
МАРИО ГЕОРГИЕВ КОСТАДИНОВ ВЪЗРАЖДАНЕ 422 1. 94%
КИРИЛ СТОЯНОВ ТАНУШЕВ КОАЛИЦИЯ ПП-ДБ 548 2. 52%

Много бяха претендентите за кметове на Петрич, което докара до балотаж, обичайния победител във всеки избор досега, Димитър Бръчков. Из града се приказва, че борбата главно ще е сред две " фракции " на Политическа партия ГЕРБ, по -голямата, подкрепяща Бръчков, а другите, подкрепящи новия претендент, влезнал в конкуренцията в последния миг, Стоян Руйков, който изненадващо направи добър резултат. ГЕРБ Петрич стои безапелационно във всеки избор, без значение, че и тук има по този начин наречените отцепници, които работят против партията си.

Все отново резултатът демонстрира, че структурата, която Бръчков държи е постоянна и е сложна за заобикаляне при една спортсменска игра. Затова и изходът от изборите в южния град ще е доста забавен. Ще удържи ли Бръчков, градът добил славата на баситион на ГЕРБ и който ръководи към този момент 2 мандата?! Това е въпросът?!.Битката за Петрич стартира с нова мощ от през днешния ден.
П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР