Досегашният кмет на Москва Сергей Собянин остава на поста, след

...
Досегашният кмет на Москва Сергей Собянин остава на поста, след
Коментари Харесай

Досегашният кмет на Москва Сергей Собянин остава на поста

Досегашният кмет на Москва Сергей Собянин остава на поста, откакто завоюва безапелационно болшинство на вчерашните локални избори.

За него са дали своят вот 74% гласоподавателите, което е с съвсем една четвърт повече, в сравнение с той получи на предходните избори през 2013 година, съобщи ТАСС.

По данни на столичната изборна комисия, интензивността е била доста ниска - едвам 27,5 %, до момента в който преди пет години тя е била 32 на 100.

Близо 5000 избора се организираха на разнообразни нива на територията на Русия, като за кметския пост в Москва се бореха общо петима души. В неделя в 22 района имаше директни избори за губернатор, а в 16 гласуването е за нов състав на районните парламенти и в 12 града – за кметове и градски препоръки. Жителите на 5 едномандатни изборни региони трябваше да дефинират представителите си в Държавната дума. Насрочени бяха и голям брой референдуми и по места.

Изборите се организираха на фона на продължаващото обезценяване на рублата и растящото неодобрение против пенсионната промяна, което докара до митинги в редица съветски градове.

Полицията, подпомагана от доброволци, извърши всеобщи арести, като единствено в Санкт Петербург, по данни на правозащитници, са били арестувани 500 души.

Акцията против повишението на пенсионната възраст се организира по апел на позиционния водач Алексей Навални, който не можа да оглави митинга в Москва, защото излежава 30-дневна присъда.

Предложените промени към този момент са импортирани в Народното събрание и съществено засегнаха високия рейтинг на президента Владимир Путин, който е намалял с към 15 %, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР