Досегашният главен секретар на МВР Живко Коцев заяви, че иска

...
Досегашният главен секретар на МВР Живко Коцев заяви, че иска
Коментари Харесай

Живко Коцев оттегля оставката си от поста главен секретар на МВР, била подадена под натиск, вчера твърдеше друго

Досегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев съобщи, че желае да отдръпна оставката си. Той бил подал молбата си за овакантяване под напън както от страна на министъра на вътрешните работи, по този начин и от страна на високопоставени лица в прокуратурата. Той не разкри повече детайлности на умишлен брифинг дружно с премиера в оставка Николай Денков в Министерски съвет.

„ Днес стоя пред вас с ясното схващане и воля да отдръпва своята подадена оставка. Оставка, която е подадена под психически и честен напън. Виждам какво се случва в системата на Министерство на вътрешните работи, самият аз съм чиновник повече от 30 години, кариерата ми е минала в охранителните структури. Имах отчаяние, болежка за отношението по отношение на мен. Забелязва се, че против мен се развива грозна акция, против мен седи сериозна войска, която желае да ме дискредитира като персона и експерт – мен и моите близки.

Последните дни не стопират спекулациите и внушенията по отношение на мен. Очаквам в идващите дни тя да добие невиждани мащаби, да се разгърне в по-голям набор. Очаквам всичко. Днес забелязах, че моята оставка бе употребена като мотив за оставането на Калин Стоянов на поста министър на Министерство на вътрешните работи. Това събитие ме задължава като мой честен дълг да се върна и да работя, да извършвам служебните си отговорности, тъй като тук не става въпрос единствено за мен, а за цялата страна и българските жители, на които би трябвало да установим ред “, съобщи Живко Коцев.

Денков е уведомил президента Румен Радев и са се разбрали, че процедурата по уволнението на Живко Коцев няма да бъде придвижена.

„ Оставката не е мой персонален акт. На 3 април бях поканен да спомагам на формирано наказателно произвеждане, явих се в КПКОНПИ, в прокуратурата, след което бяха осъществени процесуални дейности в служебното ми помещение и в дома ми. Но това, което се твърди за колосални парични средства и други нелепи изказвания, не дава отговор на истината “, безапелационен беше Коцев.

Министерство на вътрешните работи и чиновниците са длъжни да работят в синхрон, съгласуваност, това събитие досега не е изпълнено със наличие. За да има позитивни резултати, би трябвало да се работи в единодушие и партньорство, добави Коцев.

Премиерът в оставка съобщи, че през вчерашния ден и той не знаел къде е Коцев, дори изпратил и писмо до ДАНС, „ бяха му взели телефона и по тази причина нямаше по какъв начин да се свържа с него. След това се видяхме. Имаше интервал, в който никой нямаше връзка с господин Коцев, акцентира Денков. Коцев си даде сметката, че бягството е неверният ход “, разяснява още Денков.

Главният секретар изясни, че не се опасява за живота си, само че към „ този момент “ не разполагал с информация дали има такива опасности. Добави обаче, че очаквал всичко от всеки.

Ето какво сподели през вчерашния ден Коцев:

„ Скъпи сътрудници, обръщам се към вас с цялото си почитание и с цел да предотвратя непотребни спекулации и внушения по отношение на мен и Министерството на вътрешните работи. През последните седмици мислих съществено дали да приключа професионалния си път в системата на Министерство на вътрешните работи. Направих равносметка на постигнатото, триумфите и несгодите. Прецених, че съм вложил задоволително сили и сила в работата в услуга на обществото. За мен върховенството на Закона, спазването на реда и разпоредбите са идея, която би трябвало да припознае всеки чиновник в правоохранителната система.

Професионалната ми биография досега е обвързвана напълно с Министерство на вътрешните работи. В този смисъл решението ми е мъчно. В същото време е елементарно, тъй като напълно почива на вътрешното ми разбиране. Ще продължа реализацията си в друга сфера на публичния живот. На хилядите почтени служители на реда, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни взаимна работа. Знам какъв брой е мъчно в комплицирана конюнктура да запазите мотивацията и силата си. Пожелавам ви здраве, храброст и увереност. Поклон пред ежедневния ви неотклонен труд! Нека триумфът постоянно съпътства всички сегашни и бъдещи чиновници на Министерство на вътрешните работи! “

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР