Досегашният директор на ЦРУ Майк Помпейо бе утвърден от Сената

...
Досегашният директор на ЦРУ Майк Помпейо бе утвърден от Сената
Коментари Харесай

Майк Помпейо е новият американски държавен секретар

Досегашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо бе одобрен от Сената на американския Конгрес за държавен секретар на Съединени американски щати, предадоха международните организации.
 
Утвърждаването му става тъкмо в точния момент, с цел да може той да се захване с две " горещи " досиета - съглашението по иранската нуклеарна стратегия и Северна Корея, отбелязва Франс прес.
 
В околните часове Помпейо ще постави клетва и ще отпътува за среща на министрите на външните работи на страните от НАТО в Брюксел. Очаква се на тази среща той да съобщи посланието на Тръмп към съдружниците за увеличение на разноските в региона на защитата, съобщи Франс прес.
 
Предишният посланик номер едно на Съединени американски щати Рекс Тилърсън бе отхвърлен през март тази година. Оттогава краткотрайно изпълняващ отговорностите беше Джон Съливан, напомня ТАСС.
 Майк Помпейо БГНЕС
Номинацията на Помпейо срещна твърда опозиция от редиците на демократите, обезпокоени от неговата известност на прекомерна политическа неотстъпчивост и настъпателност и поради суровите му изявления в предишното за хомосексуалността и исляма, отбелязва ДПА. Помпейо твърди, че изпитва най-голямо почитание към всички, само че не се отметна от предходните си ислямофобски и хомофобски изказвания, добавя Франс прес.
 
Днес в Сената за Помпейо гласоподаваха 57 сенатори, а срещу бяха 42 сенатори, съобщи Франс прес. Сенаторите имаха опция да го изслушат на 12 април. Тогава той се опита да смекчи репутацията си на ястреб и сподели, че " войната постоянно е и би трябвало да бъде финален излаз ".
 
Идването отпред на Държавния департамент на Помпейо става малко след неотдавнашното назначение на Джон Болтън за консултант по националната сигурност на Тръмп - знак за сгъстяване на американската администрация.
 
Помпейо към този момент имаше опция да се потопи в едно от двете " горещи " досиета - Северна Корея. Той се срещна скрито наскоро със севернокорейския водач Ким Чен-ун. Доналд Тръмп сподели във връзка на тази среща, че Помпейо се е схванал в действителност добре с Ким.
 
Майк Помпейо е роден в Калифорния, приключва влиятелната военна академия Уест Пойнт. Следвал е и право в Харвард.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР