Досегашният директор на II САГБАЛ Шейново д-р Румен Велев остава

...
Досегашният директор на II САГБАЛ Шейново д-р Румен Велев остава
Коментари Харесай

ОБРАТ: Румен Велев остава шеф на Шейново

Досегашният шеф на II САГБАЛ " Шейново " доктор Румен Велев остава на поста си, откакто Софийският градски съд е спрял вписването на новоизбраната шефка на болничното заведение доктор Таня Андреева след обжалване пред магистратите. 

Както Lupa.bg първа ви заяви предходната седмица, някогашната здравна министърка получи най-висока оценка от комисията по опазване на здравето към Столичния общински съвет и локалният парламент я избра да заеме мястото на Велев, само че единствено до новия конкурс за титуляр идната есен. 

Според Велев, получил оценка с половин единица по-ниска от нея, обаче - класирането в СОС било опорочено, макар че против медика вървят няколко инспекции. 

Според юриста по здравно право Мария Шаркова незабавно би трябвало да се намерения за смяна в Закона за обществените предприятия. „ Необходимо е да се обезпечи опция за обжалване на крайните актове, с които завършват състезанията за избор на членове на Съветите на шефовете на общински и държавни лечебни заведения, защото неналичието на такава опция сега основава предпоставки за сходни недоразумения и не извършва задачите на Закона да се обезпечи бистрота на избора за ръководещи органи “, прецизира тя пред профилирана здравна медия. 

Освен Административен съд-София и Софийски градски съд, доктор Велев е сезирал и регионалния шеф за проблема, чието решение се чака през днешния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР