Досега загубите на Украйна при руската военна операция са над

...
Досега загубите на Украйна при руската военна операция са над
Коментари Харесай

МО на Русия: Загубите ни при спецоперацията са 498 души. Украинските - над 2800

Досега загубите на Украйна при съветската военна интервенция са над 2870 убити, от съветска страна те са 498. Това заяви представителят на съветското МО генерал-майор Игор Конашенков, представен от ТАСС.

" Сред националистите и военнослужещите от силовите структури на Украйна загубите са над 2870 убити и към 3700 ранени. Само по доказани данни пленените военнослужещи от силовите ведомства на Украйна са 572 души. За страдание, измежду нашите приятели, участващи в специфичната военна интервенция, има загуби. 498 съветски военнослужещи починаха при осъществяване на воинския си дълг. На фамилиите на починалите се оказва всякаква допустима помощ. 1597 наши приятели са ранени ", разгласи Конашенков.

Той акцентира, че съветските бойци и офицери демонстрират геройство, смелост и подвиг в хода на специфичната военна интервенция.

" Руските военнослужещи, съветската войска, с чест извършват задачата. Тя отстранява действителната опасност за Русия, идваща до наскоро от територията на Украйна. От територия, на която макар волята на украинския народ трябваше да се появят натовски бази, нуклеарно оръжие, средства за неговата приложимост. Родината ще бъде предпазена ", добави военачалник Конашенков.

Според съветското министерство на защитата досега въоръжените сили на страната са унищожили 1533 обекта от военната инфраструктура на Украйна.

Ликвидирани са 39 зенитни ракетни комплекса С-300, " Бук М-1 " и " Оса ", 52 радиолокационни станции.

Унищожени са 47 самолета на земята и 13 самолета във въздуха, 484 танка и други бойни бронирани машини, 63 реактивни системи за залпов огън, 217 полеви оръдия и миномети, 336 единици специфична военна автомобилна техника, 47 безпилотни летателни апарата.

По-рано през днешния ден Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна разгласи във Facebook нанесените досега провали на силите на Руската федерация.

Ето какво е оповестено на страницата на щаба във Facebook:

Общите планирани загуби на съперника от 24.02 до 02.03:

- Личен състав: Повече от 5840 души

- самолети - 30 бр.

- хеликоптери - 31 бр.

- танкове - до 211

- бойни бронирани машини - 862

- артилерийски системи - 85

- зенитни системи - 9

- реактивни установки - 40 бр

- резервоари за гориво - 60 бр.

- тактически дронове - 3 бр.

- леки моторни лодки - 2 бр.

- автомобили/​​МПС - 355 бр.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР