Досега всичко, каквото беше казано в оня запис на ПП,

...
Досега всичко, каквото беше казано в оня запис на ПП,
Коментари Харесай

Свиленски: Следете пътя на парите в СОС – ние се разграничихме от влезлите в задкулисието членове на

„ Досега всичко, каквото беше казано в „ оня запис на Политическа партия ”, от тяхното заседание – виждаме, че се извършва. Тази неофициална предизборна стратегия беше изпълнена - „ изпирането ” на Борисов, връщането на имунитета на Борисов, на имунитета на Петков, прекратяването на делата, промяната на основния прокурор, държанието на едни и същи хора във Висш съдебен съвет. И когато всичко това е завършило - на масата към този момент са регулаторите. Повече министерства, повече зам.-министерски места желаят ГЕРБ, „ Продължаваме промяната ” не желаят да дават и стигаме до този пердах за плячката. Но, за жалост плячката са българските жители ”.


Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски в предаването „ Лице в лице ” довечера.


На въпроса игра на нерви или същинско напрежение е това в сглобката, той отговори: „ Лицемерие и мъгла, която се пуска пред българските жители ”.


Георги Свиленски уточни: „ Чухте сътрудника, която приказва преди мен – това може ли да е отношение сред сътрудници, които би трябвало да ръководят и вземат решение проблеми на страната като вървят дружно ръка за ръка? Борисов споделя, че министър председателят Денков бил послушко, че някой му споделил какво да прави – това, което, апропо, ние го споделяме от 9 месеца: че на този Министерски съвет се споделя какво да прави и че той не служи на ползите на българските жители. Сега стартират да си го признават вътре между тях. Вие вярвате ли, че тези хора могат в идващите 9 месеца да произведат кабинет, който да работи в полза на българските жители? ”, зададе риторичен въпрос социалистът.


По дучите на Свиленски договаряния ще има, като по-скоро те ще са реплика. „ Ето виждате, едните се канят в петък, другите им споделят елате в събота, с предложения документално се канят. Те очевидно не си приказват към този момент по естествения метод като сътрудници. Ще гледаме този спектакъл, може би, седмица ”.


На въпроса по какъв начин наподобяват изборите през очите на опозицията, Свиленски отговори: „ Обективно вероятни, обективно нужни, нужни  и неизбежни. На 99 %,  оставам въпреки всичко 1 %, тъй като за Борисов не е ясно в никакъв случай какво ще е последното му деяние – е това да отидем на избори 2 в 1. Не виждам опция за държавно управление в друга настройка в границите на този парламент. Да, математически може да има някакви сметки да излизат, само че политически и в полза на страната не виждам ”, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.


По думите му в сглобката не могат да се схванат кой да овладее регулаторите. „ 50 % желаят Политическа партия, само че ГЕРБ желаят 50 и още малко. И Движение за права и свободи желаят. Пък те са 100 %. Сметката не излиза и по тази причина ще отидем на избори. Там ги стяга чепика – регулаторите ”, сподели Свиленски и добави още един факт в тази посока:
„ Съдебната система – Движение за права и свободи желае да си овладее правосъдната система, но Христо Иванов и той желае да я овладее. Пак не им излизат сметките. Пак не им стигат гласчетата ”, уточни социалистът.


„ Така, че едни избори ще преподредят политическото пространство. Хубавото на тези 9 месеца беше, че за българските гласоподаватели, жители стана ясно коя партия кого съставлява и какво прави. Стана им ясно кои са Политическа партия – не са тези, които арестуваха Борисов, а тези, които се прегърнаха с Борисов. Които седнаха в Пеевски. Стана им ясно кои са ГЕРБ, кои са Движение за права и свободи. Стана им ясно кои са и Българска социалистическа партия – единствената поредна партия, която не съобщи гласоподавателите си ”, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.


„ Хайде стига сте правили внушения ”, репликира водещата Георги Свиленски на казаното от нея, че управлението се кара със софийската си организация.

„ Тръгваме с цикъл доклади и избори в София. Това не е разпадане, това е укрепване, това е стабилизиране на градската организация, това е разговор, който би трябвало да се организира в градската организация. И да, някой има интерес градската организация да бъде разрушена. И да, слушам, че се приготвят някакви всеобщи събирания на хора – сякаш, от градската организация, само че докарани с рейсове от провинцията. На хора, наети от компания за статисти – тези, които вие употребявате за другите шоу стратегии. Такива хора ще бъдат събрани в събота или неделя в поддръжка на общинските съветници, които избраха ръководител на СОС от Политическа партия и такива, които избраха ръководител на Комисията за битка с корупцията от ГЕРБ – вашият някогашен сътрудник Антон Хекимян. ГЕРБ ще бори корупцията в общината 18 години провеждана от ГЕРБ. Звучи много нереално, нали? Ето, това е борбата, която се води – не против и вътре в Българска социалистическа партия, а борба за морала в политиката. И ние тази борба ще я проведем ”, съобщи социалистът.


Георги Свиленски продължи: „ Затова градската организация ще организира своя цикъл доклади и избори, ще си организира този диалог и ще си избере такива ръководители – такива, каквито софийските социалисти желаят да имат ”. И добави в отговор на последвала имитация на водещата:
„ Когато социалистите са избирали общинските съветници – са ги избирали да се борят с модела ГЕРБ, избирали са ги да запазят Паметника на Съветската войска. С дейностите си. А те сутринта подписаха договорка с тези, които събориха паметника, а следобед – се прегърнаха с ГЕРБ ”, съобщи Свиленски.


В отговор на въпрос на Цветанка Ризова, обвързван с бъдещи дейности в СОС Свиленски акцентира: „ Следете пътя на парите – пътя на тези 2 милиарда и половина бюджет. Следете компаниите, които ще ги получат. Само не разчитайте на Комисията за битка с корупцията – оттова нищо няма да излезе ”.


„ В момента има превъзходство задкулисието, в което, доколкото разбирам, общинските съветници на Политическа партия към този момент не вземат участие. На въпроса на водещата отговори: Нашите съветници, за жалост, вземат участие. Ние за това се разграничихме от тях ”, добави Свиленски и приключи тематиката:
„ Сега 120 индивида от всички региони, организират отчетно-изборна акция, събират се разискват, разисква се европейската платформа. Издигат се претенденти за евродепутати, ръководители. Всичко е обикновено – само че някой желае да има разтърсвания ”.


В диалога за свършеното от това държавно управление социалистът уточни: „ Това държавно управление имаше 5 целта – 5 нули като осъществяване. Шенген – няма го, Еврозона 1 януари няма, инфлация 3 %  - тя е 9.5 %, неизпълнено. Плана за възобновяване и резистентност - спомняте ли си митингите и договарянията с миньорите, нищо не предоговориха. От 80 законопроекта – 11 признати. Те излъгаха българските гласоподаватели – за какво да не престават да ги лъжат? ”, заключи Свиленски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР