Досега в ЕС е запорирано руско имущество за 24,1 милиарда

...
Досега в ЕС е запорирано руско имущество за 24,1 милиарда
Коментари Харесай

ЕС е запорирал руско имущество за общо над 24 милиарда евро

Досега в Европейски Съюз е запорирано съветско имущество за 24,1 милиарда евро на лица, обхванати от европейските наказания, заяви представител на Европейската комисия. Той означи, че не престават договарянията сред страните от Европейски Съюз по какъв начин да се постъпи с това имущество, тъй като пред отнемането му има правни спънки. По неговите думи се планува имуществото на Руската централна банка да бъде употребявано за придобиването на облага.

Санкциите на Европейски Съюз поради войната в Украйна плануват запор, само че не и директно лишаване на съветско имущество поради неналичието на съответното европейско законодателство. Европейска комисия предложи заобикалянето на глобите да бъде европейско закононарушение, договарянията по този въпрос напредват, добави представителят. 

Европейски Съюз предизвиква Грузия, която чака да стане претендент за присъединение към Общността, да съблюдава европейските наказания, които не разрешават полети от, до и над Русия, уточни той. По неговите думи се чака грузинските управляващи да наблюдават за опити за заобикаляне на глобите и да не позволяват несигурни съветски самолети в своето въздушно пространство. Заради наложените на Русия наказания, 95 на 100 от употребяваните от страната цивилен самолети не минават наложителната поддръжка, разясни представителят.

Грузинските жители преценят дали да се възползват от отпадането на визите за пътешестване до Русия, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР