Досега участието на Беларус в руската спецоперация в Украйна беше

...
Досега участието на Беларус в руската спецоперация в Украйна беше
Коментари Харесай

Положението задължава: Лукашенко иска да даде отговор на Запада за Калининград

Досега присъединяване на Беларус в съветската спецоперация в Украйна беше неразбираемо – Минск се ограничи до показване на своята територия за офанзива против Киев в първите дни на СЗО.

Лукашенко съобщи за готовността си да отговори за Калининград

Но Александър Лукашенко внезапно стана по-„ съюзнически “ и от изказванията от вида: „ няма да бъдем въвлечени във войната “ или „ Беларус желаят да я въвлекат във войната “, той стигна до декларация в действителност обявяваща готовността му да взе участие във военни дейности.

На среща с Владимир Путин на 25 юни в Санкт Петербург, която беше излъчена от канала „ Русия 24 “, президентът на Беларус:

изрази угриженост по отношение на дейностите на Полша и Литва;

разгласи, че възбраната за пренос до Калининград е „ нещо сходно на оповестяване на някакъв тип война “;

предложения Путин да предприеме огледални ограничения във връзка с дейностите на Запада, по-специално във връзка с полетите на самолети на НАТО с нуклеарни оръжия покрай границите на Беларус, и да разположи нуклеарно оръжие там.

Президентът на Руската федерация отговори, че това може да се направи, защото „ в Европа американците разполагат с 200 нуклеарни тактически боеприпаса, съхранявани в шест страни членки на НАТО и са подготвили 257 самолета за тяхното потребление “.

Ядреният капацитет се предава в границите на Съюзната страна

Путин предложи „ преоборудване “ на беларуските самолети Су-25 в Русия за носене на нуклеарни заряди и в границите на идващите няколко месеца да се трансферират в Минск системите„ Искандер-М “, „ които могат да употребяват както балистични, по този начин и крилати ракети, освен това както в стандартно, по този начин и в нуклеарно осъществяване. "

По-рано Лукашенко разгласи желанието си да закупи системите С-400 и Искандер от Руската федерация. Той назова последното положително оръжие, „ което обгръща цялата територия на Полша до Балтийско море, да не приказваме за прибалтийските страни “.

„ И на процедура и Украйна Киев. Не дай Боже, не загатвам за нищо, а с цел да схванат обсега на пукотевица на оръжията, с които разполагаме “, сподели Лукашенко.

Вероятно смелостта на Лукашенко е обвързвана освен с триумфите на съветските и съюзническите армии на фронта, само че и с изказването на Путин, че всички въпроси по съюзната страна са контрактувани. Правната регистрация на този статут отстранява въпросите по отношение на законността на прехвърлянето на нуклеарните оръжия.

Беше подаден сигнал на Запада, че Руската федерация и Беларус в този момент работят дружно, могат да провеждат обсада на Литва и да заемат Сувалкския кулоар - линията земя сред Литва и Беларус с дължина към 100 километра, която може да свърже територията на Беларус с Калининградска област на Русия.

В Украйна видяха смяната в обстановката

Днес Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна заяви, че нощес е нанесен масиран въздушен удар по Черниговска, Сумска и Киевска област от територията на Беларус и това е първият сходен случай.

Според украинското разузнаване (по-скоро американското) шест самолета Ту-22М3 са изстреляли 12 крилати ракети Х-22. По време на удара те са били покрай град Петриков, близо до Мозир, на към 50-60 километра от държавната граница на Украйна. Самолетите са изхвърчали от летище Шайковка в Калужка област на Руската федерация.

Говорителят на Министерството на защитата Александър Мотузяник, заяви за Страна.уа, че Беларус е съсредоточила към 4000 бойци покрай границите на Украйна.

„ Напълно допустимо е руснаците бързо да трансферират спомагателни запаси на територията на Беларус и вероятно да приготвят атака “, сподели той.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР