Досега се знаеше, че , след като задържани бяха общо

...
Досега се знаеше, че , след като задържани бяха общо
Коментари Харесай

The Irish Times: Двама българи с обвинения по случая Верила

Досега се знаеше, че, откакто арестувани бяха общо 6. Изданието осведоми, че двамата ни сънародници, които остават в ареста, към този момент имат и обвинявания. 

 

Става въпрос за Камен Петков на 35 година и Никола Пенчев на 32 година, съобщи NOVA. Ирландските управляващи са им повдигнали обвинявания за две закононарушения – владеене на кокаин, както и съществуване на дрога за продажба.

 

Четирима от арестуваните моряци по отношение на кокаина, открит на кораба " Верила " през вчерашния ден бяха освободени и са върнати назад на борда, заяви Българска национална телевизия. Към тях няма повдигнати обвинявания.
 
Двама от общо шестимата арестувани остават в ареста. Разследването по отношение на огромното количество опиати продължава.

Плавателният съд е минал през шест общоприети инспекции, преди митничарите да открият огромния товар от кокаин на борда му.

 

Друго ирландско издание - Irish Sun - цитира източници от следствието, съгласно които е доста евентуално да става въпрос за корупция в средите на пристанищните управляващи. Постоянното придвижване на кораба сред Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите управляващи. Разследващите търсят и връзката с ирландски незаконни кланове на територията на Канада.

По информация на наш източник освободените през днешния ден четирима моряци са върнати назад на борда на кораба. Ирландските управляващи са прекратили претърсването на плавателния съд за празниците.

 

Вчера от Министерство на вътрешните работи обявиха, че трима от арестуваните общо 6 български моряци са престъпно проявени. Оттам прецизираха, че регистрациите са им за обири и заличаване на имущество, само че не са осъждани.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР