Досега се смяташе, че женският оргазъм, за разлика от мъжкия,

...
Досега се смяташе, че женският оргазъм, за разлика от мъжкия,
Коментари Харесай

Учени с революционно откритие за женския оргазъм

 Досега се смяташе, че женският оргазъм, за разлика от мъжкия, няма биологична функционалност, с изключение на, несъмнено, да носи наслаждение, оповестява Българска телеграфна агенция. Изследователи от Съединени американски щати обаче са открили, че в миналото оргазмът при дамите непосредствено е провокирал овулация по време на секс, само че в хода на еволюцията тази специфичност е изчезнала, написа " Популярная механика ".

При някои животни (зайци, котки, порове, камили) въпросната специфичност към момента е непокътната - овулацията при женските настава непосредствено по време на сексуален акт. При хората обаче, както при всички примати, овулацията предстои на постоянен цикъл, който при дамите е към 28 дни.

" Някога, в по-ранните стадии на еволюционното развиване, освобождението на зряла яйцеклетка от яйчника е предизвикано вследствие на оргазъм по време на секс. Тоест, кулминационната точка в половия акт при актуалните дами може да се смята за нещо като еволюционна светиня ", означават учените от Йейлския университет.

Изследователите изясняват, че невроендокринният инстикт, какъвто съставлява женският оргазъм, е прекомерно комплициран механизъм, с цел да няма характерна биологична функционалност. Проучването им може да даде насоки и за подпомагането на дами, които имат избрани проблеми с приемането на наслаждение по време на сексуален акт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР