Досега се считаше, че така наречените анкерни“ инвеститори от средите

...
Досега се считаше, че така наречените анкерни“ инвеститори от средите
Коментари Харесай

Стратегически инвеститори са готови да закупят акции на Arm на стойност до 735 млн. долара

Досега се считаше, че по този начин наречените „ анкерни “ вложители от средите на огромните клиенти на Arm ще обезпечат не повече от 500 млн. $ доходи от продажбата на акции на тази компания по време на първичното обществено предложение на американската фондова борса Nasdaq. Сега CNBC, базирайки се на публични документи на SoftBank, свързани с тези събития, оповестява за готовността на стратегическите вложители да закупят акции на Arm на обща стойност до 735 млн. $.

По-специално основният изпълнителен шеф на NVIDIA Дженсен Хуанг не се поколеба да се изкаже в поддръжка на първичното обществено предложение на компанията, което той не съумя да реализира предходната година заради несъгласието на регулаторните органи. Ръководителите на MediaTek също се появиха във видеоклип, квалифициран от емитента в чест на идното IPO.

Японската корпорация SoftBank ще резервира близо 90% от капитала на Arm след първичното предложение на акциите в Съединени американски щати. Планът е да се предложат 95,5 млн. акции на цени от 47 до 51 $ за една численост, като акционерите си резервират правото да закупят в допълнение 7 млн. акции. Всичко това ще разреши да се оцени капитализацията на Arm на най-много 54,5 милиарда $, до момента в който след приспадане на комисионите и другите разноски SoftBank ще може да набере не повече от 4,87 милиарда $. Това е доста по-малко от първичните оценки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР