Досега се мъчихме със силата на единството да се опазим,

...
Досега се мъчихме със силата на единството да се опазим,
Коментари Харесай

КРИБ поиска адекватно законодателство срещу хакерските атаки и рекети

Досега се мъчихме със силата на единството да се опазим, само че не успяхме. Прокуратата съумя да си свърши работата, само че ще има идващ сходен случай, заради което би трябвало да има ново законодателство, което да пресече този рекет. Това показа в утринния блок на Нова телевизия изпълнителният шеф и член на УС на КРИБ Евгений Иванов по отношение на пробива в базата данни на Национална агенция за приходите, който дефинира причинителите и поръчителите на офанзивата като ''Наглите 2''.

,,Ситуацията е много деликатна. Представете си финансова институция, която е обект на такава офанзива - това ще докара до отлив на клиенти. Ето за какво би трябвало да бъдем извънредно деликатни при даването на обществена информация. Недопустимо е да се случват такива неща, когато България е на прага да вземе толкоз значими решения като влизането в ERM II, концесията на летището, договорката с F-16 и завода на ''Фолксваген''. Пак споделям, належащо е да създадем една атмосфера със законодателство, с цел да не се случват такива действия и в бъдеще. Затова желаеме законодателят да си свърши работата, с цел да не може такива нарушители да протягат ръка на бизнеса. Не се ли вземат законодателни ограничения, опитите в тази тенденция ще продължат'', предизвести Иванов.

,,Няма по какъв начин да не се влага на равнище киберсигурност. В Европа и в Съединени американски щати се работи по този въпрос и се отделят много средства, по този начин би трябвало да бъде и тук, тъй като киберпрестъпността е международен проблем. Някои банки към този момент вкараха двойни системи за сигурност и тъкмо по този начин би трябвало да се влага в сигурността на персоналните данни'', добави още изпълнителният шеф на КРИБ.

На въпрос за дефицита на работна ръка у нас Евгений Иванов регистрира, че това в действителност е най-големият проблем на България за момента.

,,Нека да създадем такива условия, че тези, които са на открито, да изискат да потърсят работа в България. Скоковете в заплатите у нас станаха големи и към този момент бих споделил, че се следи всеобщо завръщане на българите от чужбина, които получават европейски заплати'', означи в умозаключение той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР