Досега регистрираните мутации на са незначителни и не могат да

...
Досега регистрираните мутации на са незначителни и не могат да
Коментари Харесай

Пекин: Мутациите на коронавируса не снижават ефективността на ваксината

Досега записаните разновидности на са незначителни и не могат да понижат успеваемостта на имунизациите, създадени против него, съобщи Чан Синмин, началник на Центъра за биотехнологии към Министерството на науката и технологиите на Китайската национална република на конференция, представен от TACC.
" Към днешна дата не сме открили съществени разновидности на новия вид ковид. Глобалната база данни COVID-19 към този момент съдържа над 100 000 геномни последователности на ковид, обхващащи 113 страни на шест континента. След сравняване на 60 хиляди висококачествено декодирани геномни последователности, видяхме огромен брой прилики сред тях. Нивото на подобие във връзка с нуклеотидни последователности е повече от 91,3%. Това демонстрира, че разновидностите протичат в естествените граници ", сподели той.
 Детска учителка от Пловдив и семейство преподаватели в Хисар са с COVID-19 Детска учителка от Пловдив и семейство преподаватели в Хисар са с COVID-19
Детска учителка от Пловдив и семейство преподаватели в учебно заведение в Хисар са измежду новите случаи на инфектирани с ковид в региона, пред...
Според него " разновидностите на ковид не са оказали съществено въздействие върху развиването на ваксини против него “.
" Досега работата по създаването на ваксини се концентрира основно върху неговия S-протеин “, продължи Чан Синмин. " Анализирахме повече от 10 000 последователности на генома на ковид по целия свят и видяхме, че S-протеинът като цяло остава постоянен. Нашите сегашни антитела за S-протеина могат да го блокират в съвсем всички случаи на геномна поредност ", изясни той, съобщи организация Фокус.
" Ако , които се тестват в този момент, бъдат пуснати в произвеждане, те ще могат сполучливо да се борят с всички последователности на ковид ", заключи ръководителят на центъра.
Китай възнамерява да създаде към 610 милиона дози коронавирусна ваксина до края на тази година, а през 2021 година ще усили тази цифра до един милиард, съобщи ръководителят на Центъра за развиване на медицинските науки и технологии към Държавния комитет по хигиена и здраве на Китайската национална република на конференция Жен Жонгей.
 Ето кои маски пазят най-добре от Covid-19 Ето кои маски пазят най-добре от Covid-19
След като маските навлязоха в всекидневието ни все по-често си задаваме въпроса коя от тях е най-ефективна и най-вече ни пази от подли...
" Според сегашните ни оценки до края на тази година ще бъдат създадени 610 милиона дози ваксина. Това е настоящата година, а през идната тази цифра може да доближи 1 милиард дози ", сподели той.
На 17 март китайските управляващи дадоха позволение за осъществяване на клинични изпитвания на рекомбинантна ваксина, основана на аденовирусен вектор, която стана първата ваксина в страната против заболяването, породена от новия ковид. Тази ваксина стана и първата в света, която влезе във втората фаза на клиничните изпитвания.
В момента Китай организира клинични изпитвания на 11 ваксини против заболяването, породена от новия ковид, от които четири към този момент са влезнали в третата фаза на клиничните изпитвания.

 Улиците на шведските градове след стадния имунитет: репортаж Улиците на шведските градове след стадния имунитет: репортаж
По улиците на шведските градове е мъчно да се виждат външните признаци на пандемия, привични за други градове по света. Така назова...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР