Досега не сме видели истинска воля от страна на руския

...
Досега не сме видели истинска воля от страна на руския
Коментари Харесай

НАТО: Досега не сме видели истинска воля у Путин да преговаря за приемливо решение в Украйна

Досега не сме видели същинска воля от страна на съветския президент Владимир Путин да договаря за задоволително решение в Украйна. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди днешната си среща с европейските министри на защитата в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи е належащо Путин да се убеди, че няма да завоюва на бойното поле. Вероятността за реализиране на допустим и контрактуван излаз нараства с даването на повече военна поддръжка за Украйна, уточни Столтенберг.

Войните са непредсказуеми, никой не може да каже по кое време и по какъв начин тази война ще приключи, добави той. Украйна сама преценя кои са допустимите условия за начало на договаряния и за реализиране на договореност, означи генералният секретар.

В наш интерес е да поддържаме Украйна, не можем да допуснем Путин да завоюва, сподели Столтенберг. Той уточни, че към този момент тежките сражения не престават и ситуацията на бойното поле е сложна.

Столтенберг заяви, че ще беседва с европейските министри по въпроса за защитата на европейската сериозна подводна инфраструктура. Той посочи, че след повредите по газопровода " Северен поток " и на Балтийския газопровод НАТО вкарва в региона на Северно и на Балтийско море спомагателни патрули.

Министрите на защитата ще обсъдят отчет, в който се показват слабите места на европейската защита, заяви преди началото на съвещанието висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Документът е направен с присъединяване на всички европейски въоръжени сили и разследващи служби, разясни той. По неговите думи сходен документ се приготвя всяка година, само че до момента ползата е бил по-слаб. Ще обсъдим отчет за развиването на качествата за военно произвеждане, какви са дилемите пред нашите войски и какво не им доближава, добави Борел.

Той още веднъж означи, че до момента Европейски Съюз е обезпечил за Украйна едвам към 300 хиляди снаряда и изрази мнение, че може да се наложи пренасочване на част от износа на европейския военнопромишлен комплекс към потребностите на украинската страна.

По неговите думи до момента доставките за Киев са били обезпечавани от запасите, само че тези количества към този момент са изчерпани и се постановат спомагателни ограничения. Борел означи, че 40 на 100 от европейското военно произвеждане се изнася и предложи този експорт да бъде ориентиран с преимущество към Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР