Досега не съм имала здравословни проблеми. Аз съм 69-годишна жена,

...
Досега не съм имала здравословни проблеми. Аз съм 69-годишна жена,
Коментари Харесай

Когато нещо се обърка и всичко е с главата надолу, помнете тези 8 неща

Досега не съм имала здравословни проблеми. Аз съм 69-годишна жена, в последната стая в края на коридора преди педиатричното поделение при започване на болничното заведение. През последните няколко часа гледах десетки заболели от рак пациенти да бъдат пренасяни на инвалидни колички и болнични кревати. Никой от тези пациенти не би могъл да бъде и с ден по-голям от 17-годишен. ”

Това е едно встъпление от дневника на майка ми, с дата 9.16.1977. Разпечатах го и го закачих на осведомителното си табло преди 10 години. До през днешния ден към момента е там и продължава да ми припомня, че има нещо, за което постоянно, постоянно, постоянно да бъда признателен. И няма значение какъв брой добре или зле са нещата, аз би трябвало да се разсънвам всяка заран признателен за моя живот, тъй като някой някъде обезверено се бори за неговия.

Истина е изказванието, че щастието не е неявяване на проблеми, а способността да се оправим с тях. Представете си всички невероятни неща, които мозъкът ви може да обхване, в случай че не беше толкоз нежно увлечен към вашите борби. Винаги гледайте какво имате, вместо какво сте изгубили. Не става въпрос за това, което си коства и светът ти го лишава, въпросът е какво правиш с това, което си изгубил.

1. Болката е част от израстването

Понякога животът ни затваря порти, тъй като е време да продължим напред. И това е нещо хубаво, тъй като ние постоянно не помръдваме, в случай че събитията не го наложат. Когато времената са сложни, припомнете си, че никоя болежка не идва без някаква цел. Отдалечете се от това, което ви наранява, само че в никакъв случай не забравяйте поуката. Само тъй като се борите не значи, че се проваляте. Всеки огромен триумф изисква някакъв тип заслужена битка, с цел да го има. Хубавите неща изискват време. Останете въодушевени и положителни. Всичко ще пристигна дружно, може би не незабавно, само че най-после ще пристигна.

Запомнете, че има два типа болежка: болежка, която наранява и болежка, която ви трансформира. Когато се отдадете на живота вместо да му се съпротивлявате, и двата типа ви оказват помощ да израснете.

2. Всичко в живота е краткотрайно

Всеки път, когато вали, стопира да вали. Всеки път, когато сте засегнати се излекувате. След тъмнината постоянно идва светлина – припомняте си това всяка заран, само че към момента постоянно го забравяте, избирате да вярвате, че нощта ще продължи вечно. Няма. Нищо не трае постоянно.

Така че, в случай че нещата са наред в този момент, радвайте се. Няма да е вечно. Ако не са наред, не се тревожете, тъй като също няма да е вечно. Само тъй като животът не е елементарен сега не значи, че не можете да се смеете. Само тъй като нещо ви тормози не значи, че не можете да се усмихвате.

Всеки миг ви дава опция за ново начало и за нов край. Всяка секунда имате втори късмет. Просто би трябвало да го грабнете и да се възползвате по най-хубавия метод от него.

3. Притеснението и недоволствата не трансформират нищо

Тези, които се оплакват най-вече, правят минимум. Винаги е по-добре да се опитате да извършите нещо велико и да се неуспехите, в сравнение с да не вършиме нищо и да успявате. Ако загубите-това не е краят, краят е когато не вършиме нищо, само че се оплаквате. Ако вярвате в нещо, продължавайте да пробвате. Не допускайте сянката от отминалия мрак на прага на своето бъдеще. Прекарването на днешния ден в недоволство от вчерашния няма да направи утрешния по-светъл. Започнете да действате незабавно. Оставете това, което сте научили да усъвършенства живота ви. Направете смяната и в никакъв случай не поглеждайте обратно.

Не съжалявайте за това, което се случва по време на дългото пътешестване. Помнете, че същинското благополучие идва единствено, когато спрете да се оплаквате и започнете да сте признателни за всички проблеми, които нямате.

4. Белезите ви са знак на вашата мощ

Никога не се срамувайте от раните, които животът ви е оставил. Белегът значи, че болката е свършила и раната е затворена. Това значи, че сте преодолели болката, научили сте си урока, станали сте по-силни и сте се придвижили напред. Белегът е татуировка на триумфа, с която да се гордеете. Не позволявайте да станете пленник на своите рани. Не позволявайте, те да са причина да живеете живота си в боязън. Не можете да накарате белезите в живота ви да изчезнат, само че можете да измененията метода, по който гледате на тях. Можете да започнете да виждате своите белези като знак за мощ, а не за болежка.

„ Раната е мястото, откъдето светлината влиза в теб. ”, споделя Руми. Нищо не може да бъде по-близо до истината. Най-силните души изплуват след страданието, най-силните характери в този свят са белязани. Виж своите рани като знак за „ ДА ” „ АЗ Гражданско отделение НАПРАВИХ ”, „ Аз оцелях и имам своите белези, с цел да го потвърдя! И в този момент имам опция да израсна даже по-силен. ”

5. Всяка дребна битка е стъпка напред

Търпението в живота не е в това да чакаш, това е способността да запазиш положителното си отношение, до момента в който работиш крепко за фантазиите си, знаейки че работата няма никаква стойност. Така че, в случай че ще пробвате, отделете време да стигнете чак до края. В противоположен случай, няма смисъл да стартирате. Това може да значи да загубите непоклатимост и комфорт за малко, а в някои случаи даже и мозъка си. Може да значи,че няма да ядете каквото желаете или да спите, където нормално в продължение на седмици. Може да значи да жертвате връзки и всичко това не е извънредно. Може да значи да приемате насмешки от връстниците си. Може да значи доста време в самотност. Самотата, все пак е подарък, който прави великите неща вероятни. Дава ви пространството, от което имате потребност. Всичко останало е тест за вашата увереност, за това какъв брой мощно желаете нещо. Ако го желаете, ще го извършите макар опцията за неуспех и отменяне и всяка стъпка ще ви кара да се чувствате по-добре, в сравнение с което и да е друго нещо, което можете да си визиите. Ще разберете, че белегът не е „ открит ” на пътя, той е пътят. И си коства. Така че, в случай че ще пробвате, опитвайте до края. Няма по-приятно възприятие на света…….няма по-приятно възприятие от това, да знаеш какво значи да бъдеш жив.

6. Негативизмът на другите хора не е ваш проблем

Бъдете положителни, когато негативизмът ви заобикаля. Усмихвайте се, когато другите се пробват да ви съборят на земята. Това е един добър метод да поддържате своя възторг и фокус. Когато другите хора се държат неприятно, продължавайте да бъдете себе си. Никога не позволявайте нечия непозната мъка да промени личността, която сте. Не може да приемате всичко прекомерно персонално, даже да наподобява персонално. Рядко хората вършат нещата съответно поради вас. Правят ги поради себе си.

Преди всичко не спирайте да впечатлявате този, който ви е споделил, че не сте задоволително положителни. Хората приказват все пак, което вършиме и какъв брой добре го вършиме. Така че първо се тревожете за себе си, преди да се тревожите за това какво мислят другите. Ако мощно вярвате в нещо, не се опасявайте да се борите за него. Голямата мощ идва от превъзмогването на това, което другите мислят, че е невероятно. Шегата настрани, животът се случва единствено един път. Това е то! Така че, по- постоянно правете каквото ви прави щастливи и бъдете с тези, които ви карат да се усмихвате.

7. Каквото е трябвало да бъде, в последна сметка ЩЕ БЪДЕ

Истинската мощ идва, когато имате толкоз доста неща, за които да плачете и да се оплаквате, само че вместо това вие предпочитате да се усмихвате и да оценявате живота си. Има благословия скрита във всеки белег по лицето ви, само че вие би трябвало да имате предпочитание да отворите сърцето и мозъка си, с цел да я видите. Не можете да принудите нещата да се случат. Можете единствено да се побъркате, пробвайки се. В един миг би трябвало, да оставите това, което би трябвало да бъде, просто да бъде.

И на края да обичаш живота си, значи да вярваш на интуицията си, да се възползваш от опциите, да губиш и да намираш благополучие, да споделяш мемоари и да се учиш от прекарванията си. Това е доста дълго пътешестване. Трябва да спрете да се тревожите, да се чудите, да се съмнявате за всяка стъпка по пътя си. Смейте се на объркването, живейте умишлено сега и се наслаждавайте на живота си, какъвто ви се дава. Може да не финиширате тъкмо, където сте решил да отидете, само че в последна сметка ще пристигнете тъкмо където би трябвало.

8. Най-доброто, което можете да извършите е да продължавате да вървите

Не се опасявайте да се обърнете обратно – да опитате още веднъж, да обичате още веднъж, да живеете още веднъж и да мечтаете още веднъж. Не позволявайте на жестоките уроци да ожесточат сърцето ви. Най-добрите уроци на живота най-често са научени в най-лошия миг и от най-лошите неточности. Има моменти, когато наподобява, че всичко, което може да се обърка се обърква. И може би се чувствате като че ли ще бъдете вкопчени в този коловоз вечно, само че няма. Когато се чувствате изоставени помнете, че от време на време нещата би трябвало да са доста зле преди да могат да станат добре. Понякога би трябвало да преминете през най-лошото, с цел да достигнете до своето съвършенство.

Да, животът е недопечен, само че вие сте мощни. Намирайте сили да се смеете всеки ден. Намирайте куража да се чувствате разнообразни, а също и красиви. Опитайте със сърцето си да накарате и някой различен да се усмихне. Не се тормозете за нещата, които не можете да измененията. Животът е елементарен. Животът е великодушен. Говорете откровено. Работете старателно. Дори и да паднете ниско, продължавайте да вървите. Продължавайте да израствате.
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР