Досега не бях чува някой държавен бюджет по света да

...
Досега не бях чува някой държавен бюджет по света да
Коментари Харесай

Проф. Дуранкев: Не бях чувал държавен бюджет да е ”антипандемичен”

Досега не бях чува някой държавен бюджет по света да е ”антипандемичен ”. Този бюджет почива на неточна диагностика на положението на българската и европейската стопанска система сега.
Това съобщи пред БНР икономистът проф. Боян Дуранкев, учител в УНСС, в коментар на подготвяния държавен бюджет за 2021-ва година.

Той добави, че към този момент са минали 7 месеца от пандемията, а отново ръководещите са се оказали неподготвени.

" Бих споделил, че ми липсва Влади Горанов. Той щеше някои ограничения да ги прокара по-твърдо и да спе това безсистемно предизборно харчене ", разяснява професорът и добави, че и във времената на Тодор Живков не е имало такова харчене.

По думите на икономиста всички политически партии публично, а ГЕРБ импровизирано работи в тази посока - работят по линия на това да се завоюват изборите, " в това число посредством директни, а не както различен път посредством косвени насърчения в деня на изборите ".

Проф. Дуранкев акцентира, че върху бюджета има тежък отпечатък на предизборната акция на ръководещите от ГЕРБ и " Обединени патриоти ".

" Досега постоянно по този начин се е предписание - всички държавни управления преди избори отваряха хазната ", уточни той и акцентира, че раздаването на пари на калпак не е дейно и " не подбутва стопанската система ", което е една от главните задания в условия на рецесия.

Икономистът очерта прогноза, съгласно която към края на 2022-ра година, в случай че е победена пандемията до тогава, България ще се върне към равнището на 2019-а година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР