Досега лимитът за шефовете бе 14 040 лева на месецВъзнагражденията

...
Досега лимитът за шефовете бе 14 040 лева на месецВъзнагражденията
Коментари Харесай

Заплати без таван в държавните дружества

Досега лимитът за шефовете бе 14 040 лв. на месец
Възнагражденията на изпълнителните шефове не можеха да надвишават 18 минимални заплати

Колко да взимат към този момент вземат решение министерствата-принципали

Изпълнителните шефове в държавните компании към този момент могат да взимат заплати без таван. Досега възнагражденията им бяха лимитирани до най-много 18 минимални работни заплати или 14 040 лв., защото след последното нарастване, което влезе в действие от 1 януари тази година, минималната работна заплата е 780 лв.. Лимитът е отстранен от служебния кабинет с промени в правилника на Закона за обществените предприятия и отпада само за държавните предприятия, основани със специфични закон.

Промяната се отнася и за членовете на бордовете на тези предприятия, които до момента можеха да получават месечно заплащане от най-много 6 минимални работни заплати или сумата от 4680 лв. съгласно новата минимална заплата в действие от началото на годината.

След предприятията, чиито шефове по преценка на министерствата, които са принципали на сдруженията, към този момент могат да взимат заплати над 14 040 лв. са Наказателен кодекс “Железопътна инфраструктура ”, “Пристанищна инфраструктура ”, държавните горски стопанства, тотализаторът и други.

Повечето от фирмите е планувано да бъдат преобразувани, само че по кое време и дали това ще се случи към момента не е ясно, а до тогава шефовете могат да взимат заплати без таван, по преценка на съответните министри.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР