Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек, сега вече

...
Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек, сега вече
Коментари Харесай

Нинова: Досега корупцията ни ограбваше, вече е смъртоносна

Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек, в този момент към този момент корупцията убива в същинския смисъл на думата, тъй като почтени българи заплащат с живота си кражбите на държавното управление на Бойко Борисов.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС. Тя изиска оставката на цялото държавно управление поради нещастието, при която рейс се обърна и починаха 17 души.

В началото на брифинга Нинова още един път изиска да изрази от името на партията съболезнования към околните и фамилиите на починалите в злополуката край Своге. Тя акцентира, че е време за равносметки, за решения, тъй че такива случаи да бъдат все по-малко и да се спре с тази война по пътищата.

"Виновникът за такива обстановки е единствено един и това е държавното управление на Бойко Борисов и той персонално ", съобщи тя. Нинова акцентира, че гордостта на премиера – автомагистралите, са може би най-голямата кражба в страната.

"Това просто не може да продължава повече по този начин. Чувам през днешния ден сътрудници поискали да се извадят всички контракти на компания "Трейс ". Добре, да ги извадим, да ги забележим, само че една компания ще бъде сменена с друга, тъй като това е система, това е модел на ръководство на страна, моделът на прехода ", съобщи още Нинова. Според нея ще се смени тази компания с друга, ще понесе някой отговорност на ниските нива, само че моделът остава. „ Затова и нашето послание към всички здравомислещи хора, да се съберем, да обединим и сили, и разум, и кой с каквото може да сложим завършек на този модел”, сподели тя. Според нея е пределно ясно към този момент, че би трябвало да се поеме и съответна политическа отговорност.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

„ Има ли храброст министър председателят както до през вчерашния ден споделяше: аз строя пътища и автомагистрали, да излезе в този момент и да каже: аз строя пътища и автомагистрали по този начин, че вие загивате по тях”, попита Нинова.

На въпрос какво има поради като прикани за вдишване на политическа отговорност, Нинова сподели: Оставки политически на министри, към този момент е най-малкото, става въпрос за оставка на цялото държавно управление.

Около 17 часа в събота рейс, пренасящ екскурзианти, падна от 20 метра, починаха 17 души, трима са в тежко положение в "Пирогов " и една жена в Окръжна. Шофьорът е карал с превишена скорост - 53 км/ч, при 40 км/ч.

Повечето от починалите са от софийското село Световрачане, измежду тях е и момче на 13 години.

До този миг проверяващите не са открили точната причина за трагичния случай. Основните посоки, по които се работи, са дейностите на лидера и техническото положение на пътния сектор.

Вчера служители на реда и следователи влязоха през днешния ден в постройката в на „ Трейс груп” - компанията, ремонтирала пътя, а през днешния ден полиция и жандармерия влязоха в офиса на "Мегаинвест холд” в Дупница.

Те изземат документи, свързани с контракта, подписан за ремонта на кървавия сектор край Своге.

От организация „ Пътна инфраструктура” са подали общо пет сигнала до компанията реализатор „ Трейс Своге” за незабавен ремонт на рисковите сектори от трасето. Крайният период е бил 15 август или 10 дни преди злополуката. Регионалният министър Николай Нанков разясни, че нито един от секторите не е ремонтиран.

Шофьорът е арестуван за 72 часа от прокурор. Той е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност.

Жандармерия в офиса на компанията, ремонтирала пътя край Своге

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР