Досега Киев няма доказателства за изтегляне на част от руски

...
Досега Киев няма доказателства за изтегляне на част от руски
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна: Не може да се говори за спад на напрежението

Досега Киев няма доказателства за евакуиране на част от съветски войски от границата с Украйна и не може да се приказва за спад на напрежението.  Това сподели пред БНР посланикът на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко. Той беше безапелационен, че страната му няма да се откаже от желание за участие в НАТО, с цел да избегне война с Русия.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 355
" Ситуацията остава много напрегната. ... Имаме свидетелства, че броят на съветските войски, които се намират по периметъра на Украйна, не престават да се усилват. Както и на територията на Беларус, по този начин и на съветските територии, и в окупирания Крим, в окупирания Донбас, в акваторията на Черно и Азовско море и в Керченския проход. Над 30 кораба не престават да блокират цялото крайбрежие на Украйна ", акцентира украинският дипломат.

Той определи като " заявление, непотвърдено от действителни дейности " думите на представителя на съветското военно министерство Игор Конашенков, който по-рано през днешния ден съобщи, че част от съветските сили край Украйна са завършили своите учения и стартират да се изтеглят:

" Украйна се отнася скептично към такова заявление, до момента в който не получим действителни свидетелства ".

Киев се готви за разнообразни сюжети, включително и за най-лошия, акцентира дипломат Москаленко и добави:

" Ако се стигне до военни дейности, ще има проблеми с газовите доставки. Това е безусловно обективно и не е мъчно да се допусна, че това ще се случи.... При военни дейности е естествено да има и бежанци ".

Според него неналичието на отговор от страна на Москва на настояването на Украйна за незабавна среща в границите на ОССЕ може да се изясни с общото държание на Руската федерация:

" Това е продължение на една фундаментална позиция на Русия на водене на война против Украйна с всички вероятни средства и начини, която стартира от 2014 година с нахлуване, окупация и анексия на Крим и с нахлуване на Източна Украйна ".

Посланик Москаленко заяви, че страната му се нуждае от финансово-икономическа и военно-техническа помощ:

" Получихме избран тип военно-техническа помощ от Съединени американски щати, Канада, Полша, Чехия, прибалтийските републики - уреди от защитителен темперамент. Има решение за даване на финансова помощ от Европейски Съюз в експорт на 1,2 милиарда $, както и решение на Съединени американски щати да даде 1 милиарда $ на Украйна. Бихме желали да получаваме военно-техническа помощ и от другите страни от Европейски Съюз, би било добре да получим от Република България ".

Той изрази очакване на КСНС при президента Румен Радев да бъде доказана позицията на България за непризнаване на анексията на Крим и поддръжка на европейските наказания против Русия. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 355  НАТО изрази НАТО изрази " внимателен оптимизъм " поради новите стъпки на Москва  Започна КСНС при президента

Започна КСНС при президента  В Кремъл стартира срещата на Путин с Шолц В Кремъл стартира срещата на Путин с Шолц
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР