Досега държавата е дала 440 000 лева на свързаното с

...
Досега държавата е дала 440 000 лева на свързаното с
Коментари Харесай

Държавата издържа гражданско сдружение, свързано с ВМРО

Досега страната е дала 440 000 лв. на обвързваното с Вътрешна македонска революционна организация съдружие " Македонски теоретичен институт " (МНИ). Неправителствената организация стартира да получава пари от бюджета в годината, в която Вътрешна македонска революционна организация стартира да поддържа второто държавно управление на Бойко Борисов (2014-2017), " Свободна Европа " в собствен материал по тематиката.

Македонският теоретичен институт е основан през 1990 година като правоприемник на учредения през 1923 година Македонски теоретичен институт. През 2021-ва година ще бъде шестата поредна година, в която неправителствената организация ще получи финансиране от страната.

Перото в бюджета, в което са записани парите за " Македонски теоретичен институт ", се назовава “Субсидии и други настоящи прехвърляния за юридически лица с нестопанска цел”. Така се подкрепят организации като Българския червен кръст, съюзите на инвалидите, слепите и глухите в България, Българската православна черква и други. В същата рубрика беше записано и предлагането на Движение за права и свободи несъществуващото съдружие “дари.бг” да получи над 1 млн. лева

През идната година " Македонски теоретичен институт " ще получи 100 000 лв., колкото е получило и през предходните две години. Средствата са отпускани от бюджета на Министерството на образованието и науката.

Сдружение " Македонски теоретичен институт " обаче не е упълномощен теоретичен институт, макар името си. Целите му са да " осветлява публичното мнение в страната и в чужбина, по отношение на насилствената денационализация на българското население в Македония; да разобличава фалшификациите на историческото минало и да разкрива характера на националноосвободителното придвижване на българите в Македония ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР