Досега британската програма за ваксинация срещу коронавирус е предотвратила около

...
Досега британската програма за ваксинация срещу коронавирус е предотвратила около
Коментари Харесай

Лондон: Около 14 000 спасени живота с британската програма за ваксинация

Досега английската стратегия за имунизация против ковид е предотвратила към 14 000 смъртни случая и повече от 45 000 хоспитализации. Това заяви на конференция в Лондон заместник-министърът на бизнеса за енергетиката и промишлената тактика Надим Захави, който дава отговор за програмата, написа ТАСС. Изявлението е направено на фона на оповестена по-рано информация, че през последните 24 часа в страната са открити над 16 000 случая на COVID-19, което е най-високият индикатор от 6-ти февруари насам.

Броят на хоспитализациите също нараства, само че съгласно Захави към 60% от пациентите са поданици на страната, които към момента не са имунизирани . Освен това, в лечебните заведения в този момент се одобряват по-малко хора, в сравнение с при сравними честоти преди всеобщите имунизации. " Ние знаем сигурно и вие също знаете, че имунизациите трансформират обстановката. Те са това, което ще ни разреши да преодолеем пандемията. Последните данни демонстрират, че програмата за имунизация е избавила повече от 14 000 живота и са избегнати 44 500 хоспитализации. Ако погледнете данните на тези, които са признати в болница, можете ясно да видите, че програмата работи ", уточни Захави.
 Борис Джонсън показа проекта за връщане на Англия към естественото Борис Джонсън показа проекта за връщане на Англия към естественото
Програмата за ускорена имунизация във Англия може да разреши премахването на рестриктивните мерки за обществени контакти в края на юни,...

Той акцентира, че по-малко от 10% от приетите в болница са получили и двете имунизации , които сега се вършат в страната на шпации от осем седмици. Според последните данни сега в кралството хората на възраст над 65 година съставляват по-малко от 1/4 от приетите в болница, до момента в който в пика на втората вълна на епидемията (през януари) те са били към 60%. Ваксинацията във стартира с най-възрастните и уязвими към вируса поданици на страната и едвам при започване на юни се появи опашката за имунизация за лица под 30 година Общо към 1,5 хиляди души в този момент са в лечебни заведения с COVID-19. През май тази цифра беше към 900 души, а през януари доближи 4.2 хиляди.

Бързото повишаване от май на броя на новите случаи на зараза с индийския вариант на ковид (вариант „ Делта “ съгласно новата подредба на Световната здравна организация - СЗО) накара държавното управление на Обединеното кралство да отсрочи премахването на рестриктивните мерки. Първоначално се планираше това да стане на 21-ви юни, само че при започване на предходната седмица „ денят на свободата “ беше отсрочен за 19-ти юли.

Според Захави в страната има такива, които по разнообразни аргументи се опасяват да бъдат имунизирани , само че държавното управление целеустремено организира обяснителна акция измежду популацията. Той сподели още, че тази седмица държавни чиновници, специалисти и лекари ще обсъдят способи за увеличение на каузи на имунизираните в Лондон, където има изключително доста хора, които към момента не са имунизирани. Делът на съмняващите се във Англия е изключително висок измежду етническите малцинства, само че Захави акцентира, че през последните месеци са уверени доста членове на афро-карибските, пакистанските и бангладешките общности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР