Досега биехме път до Одрин за храни и прах за

...
Досега биехме път до Одрин за храни и прах за
Коментари Харесай

Всички към Одрин! Хапчетата са евтинджос

Досега биехме път до Одрин за храни и прахуляк за пране, а в този момент към този момент ще пазарим и хапчета, дивят се изнервени пловдивчани, откакто от понеделник антибиотици и медикаментите за диабет се дават единствено против електронни предписания, написа " Марица ".

Новата система обаче потегли с огромни проблеми. Фармацевтите всеобщо връщат пациенти и не извършват електронните предписания, сигнализираха от Лекарския съюз. Най-честото пояснение е, че предписаният медикамент липсва. За да бъде сменен с различен, би трябвало да има сложена отметка от лекаря, което значи ново разкарване. 

Друг проблем е, че постоянно предписания, които са издадени преди часове, не се отварят и хората би трябвало да чакат дълго време. В аптеката, съгласно новите промени, пациентите би трябвало да показват ЕГН и дата на изписване на рецептата, с цел да бъде открита в Националната осведомителна система.

" Рецептите по Здравна каса са милиони в базата данни, а в този момент се прибавят и тези, които са за свободна продажба, а това води до още по-голямо натоварване “, разяснява Димитрия Стайкова, ръководител на Регионалната фармацевтична гилдия в Пловдив.

„ Ако ще би трябвало да се разигравам няколко пъти или да очаквам аптекарката да ми открие рецептата  в компютъра, мога да отскоча с колата до Турция и да си купя лекарството от там. Хем ще ми легне по-евтино “, беше коментар, който събра доста „ лайкове “ в мрежата. Към туризъм за хапчета се канят да прибегнат и доста други пловдивчани.

„ Досега ходех в Турция да закупувам медикаменти, които липсват в нашите аптеки или такива от първа нужда, тъй като са по-евтини. Сега ще взимам към този момент и антибиотици за всеки случай. Имам две деца и родители, които постоянно боледуват през зимата. След прегледа влизах в първата аптека и купувах медикаментите. Сега, в случай че би трябвало всякога да очаквам като през днешния ден, ще би трябвало да си взимам отпуска “, разяснява 41-годишният Пламен Георгиев, който чакаше изписаната му е-рецепта да се появи в системата.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР