Досъдебното производството е било образувано на 18.06.2018 г. с разпит

...
Досъдебното производството е било образувано на 18.06.2018 г. с разпит
Коментари Харесай

Ето я истината за арестувания кмет на Войнягово

Досъдебното производството е било формирано на 18.06.2018 година с разпит на очевидец, който е декларирал, че кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е изискал сума в размер на 150 лв., с цел да спомогне на разположение, което е разследвано за друго закононарушение. Танковски е заречен да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене – за противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на с.Войнягово.

До момента е открито, че на 18 юни 2018 година, в гр. Карлово, сред Танковски и горепосоченото лице е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като на кмета е била предадена поисканата сума. Непосредствено след предаване на сумата, управляваният от кмета автомобил бил спрян за инспекция и при осъщественото претършуване била открита сума в размер на 150 лева, в купюри от 20 и 10 лв., за които той декларирал, че сумите са за потребностите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилния телефон на Танковски, от който се е водела връзката сред лицата.

В момента се организират следствени дейности под управлението на Районна прокуратура-Карлово. Тодор Танковски. е бил арестуван за период от 24 часа. Днес следва покачване на обвиняване и преценка по отношение на съществуване основанията за задържането му.За това закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ до 5 години.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР