Досъдебното производство по случая е образувано на 7 април, когато

...
Досъдебното производство по случая е образувано на 7 април, когато
Коментари Харесай

Задържаха мъж, направил опит за грабеж от пощенска станция

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 7 април, когато в полицията постъпва сигнал за осъществен опит за обир от пощенската станция в с. Владо Тричков.

Според подадената информация, към 9.30 часа, посредством напън върху входната врата, мъж, който прикривал лицето си, нахлува в помещението, избутвайки със мощ намиращата се вътре пощенска служителка. По това време таман били постъпили средствата / 17 000 лева./ за погашение на пенсиите на локалните поданици. Жената не губи хладнокръвие и с помощта на оказаната от нея опозиция, непознатият не реализира първичния си план, бяга и съумява да се укрие.

Веднага, след осъществения оглед на място, започва интензивно следствие, осъществено от чиновници на РУ-Своге, подкрепени от сътрудниците им от ОДМВР-София. Следват голям брой оперативни и процесуално-следствени дейности, разпити на очевидци на случая, изземат се и се преглеждат записи от видеокамери в региона, правят се инспекции „ дом по дом “ на територията на селото. Криминалистите съумяват да съберат задоволително данни за растежа, походката, телосложението и възрастта на причинителя. Междувременно е назначена и биологична експертиза на материално доказателство, намерено на местопроизшествието. Така, вследствие на професионално извършеното следствие, е открит и е арестуван създателят на закононарушението – 25-годишен локален гражданин, с криминалистически регистрации. Той е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по член 198, ал.1, вр. член 18, ал.1 от Наказателен кодекс. С прокурорско разпореждане му е наложена мярка за неотклонение „ подписка “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР