Досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначно животно е образувано

...
Досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначно животно е образувано
Коментари Харесай

Досъдебно производство за проявена жестокост към животно е образувано в Силистра

Досъдебно произвеждане за проявена свирепост към гръбначно животно е формирано в Районното ръководство в Силистра, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Сигнал за простреляно куче, което по първични данни е от породата питбул, е получен през вчерашния ден на тел.112.

Дежурна оперативна група е посетила адреса в село Голеш, където е открит трупът на животното с рана от огнестрелно оръжие. Извършен е оглед, назначени са ветеринарномедицинска и балистична експертизи.

Според информацията все още, питбулът е прострелян със законно притежавано ловно оръжие от 40-годишен мъж, откакто нападнал в двора на парцела му домашното му куче. По данни на очевидци, преди този момент питбулът е нападнал и умъртвил други две безстопанствени кучета в селото.

Заради допускането на свободното му напредване, преди време на притежателя е бил формиран протокол за полицейско предизвестие. Случаят се проверява.

По данни на полицията в Силистра това е второто досъдебно произвеждане за проявена свирепост към гръбначно животно от началото на годината, до момента в който сходните случаи през цялата предходна година са три.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР