Досъдебно производство за документно престъпление е образувано след проверка в

...
Досъдебно производство за документно престъпление е образувано след проверка в
Коментари Харесай

Нови досъдебни производства са образувани за престъпления, свързани с изборите

Досъдебно произвеждане за документно закононарушение е формирано след инспекция в постройката на общинската администрация в гр. Бойчиновци. На 30.10.2023 година след получен сигнал, че изборни бюлетини и бумаги, предадени от секционните изборни комисии на територията на община Бойчиновци, не се съхраняват в помещението, избраното със заповед на врид кмет на община Бойчиновци, е осъществена инспекция в постройката на общината. Процесуално-следствените дейности са извършени според получените инструкции от Районна прокуратура – гр. Монтана. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 311, алинея 1 от Наказателен кодекс в ОДМВР-Монтана.

Досъдебно произвеждане по член 167 алинея 2 от Наказателен кодекс е формирано след информация за проведено транспортиране на жители до изборна секция по време на изборите в село Габровница. Информацията е получена в Участък Огоста на 29.10.2023 година При осъществената инспекция в региона на читалището в центъра на селото е открит автомобил „ Ситроен С 3 “ с монтанска регистрация, употребен от 19-годишен локален гражданин. При осъщественото претършуване на автомобила не са открити неразрешени движимости и предмети или други доказателства за нарушение на изборното законодателство. По случая е разпитан очевидец и формирано досъдебно произвеждане за нарушаване на изборното законодателство, като материалите са докладвани на Районна прокуратура – гр. Монтана.

48-годишен гражданин на село Боровци, общ. Берковица, е арестуван за разваляне на непознато имущество в селото. На 30.10.2023 година в 10,39 ч. от ЕЕН 112 в районно управление (на МВР) Берковица е получен сигнал за срязани автомобилни гуми на лек автомобил в село Боровци, общ. Берковица. При посещаване на място полицейски екип открил, че са срязани 2 автомобилни гуми на лек автомобил " Тойота Авентис " с монтанска регистрация, благосъстоятелност на 49-годишен локален гражданин, както и избирателен билборд с размери 3м/4 м на локален претендент за кмет на селото. На място е изпратена оперативна група, която е направила оглед на автомобила и на предизборния билборд, подложен върху външната стена на магазин за хранителни артикули в центъра на селото. При извършените оперативно-издирвателни мероприятия чиновници на районно управление (на МВР) Берковица по „ горещи “ следи са открили причинителя – 48-годишен локален гражданин, който направил признания и предал непринудено ножа, употребен от него за отрязване на автомобилните гуми на лекия автомобил и на предизборния билборд. С полицейска заповед на нарушителя е наложено задържане до 24 часа по ЗМВР. По случая е формирано бързо произвеждане по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР