Досъдебно производство по член 234, ал. 1 от Наказателния кодекс

...
Досъдебно производство по член 234, ал. 1 от Наказателния кодекс
Коментари Харесай

Задържаха трима след открития 500 литра алкохол менте край Варна

 Досъдебно произвеждане по член 234, алинея 1 от Наказателния кодекс – за разпространяване и държане на акцизни артикули без бандерол, управлява Районната прокуратура във Варна, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Днес в местността Харамията край Варна е спрян за инспекция микробус с логото на винзавод в село Първенец, благосъстоятелност на " Джиро трейд “. Това се е случило по време на профилирана интервенция по противодействието на разпространяването на акцизни артикули без бандерол на Народно събрание " Гранична полиция “ и организация " Митници “. В микробуса, ръководен от  Добромир Н., са открити към 150 тетрапак опаковки по 5 литра и още към 10 от 3 литра, цялостни с ракия, мастика и мента, маркирани обаче като разнообразни сортове виновност. Превозвани са и стъклени бутилки. Откритият и конфискуван алкохол е над 500 литра. Стоката по документи е предопределена за варненска компания. 

Задържани са трима мъже – водачът, който е чиновник на винарската маза, синът му и още пасажер – Костадин К., за който е било обяснено, че бил качен на автостоп.

В момента се правят претърсвания в избата и в данъчен склад в село Първенец, покрай винарската маза на " Джиро трейд “, както и се ревизира получателят на стоката във Варна.  

Действията по следствието не престават. След преценка на събраните доказателства Районната прокуратура ще реши дали да задържи за период до 72 часа водача и двамата пасажери от микробуса.

Днес брифинг по случая дадоха и.ф. областен прокурор на Районната прокуратура във Варна Владислава Панайотова и началникът на ГПУ – Варна, комисар Диян Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР