Досъдебно производство е образувано за възникналия пожар в района на

...
Досъдебно производство е образувано за възникналия пожар в района на
Коментари Харесай

Образувано е досъдебно производство за възникналия пожар в района на фирма Феникс-Ресурс

Досъдебно произвеждане е формирано за зародилия пожар в региона на компания " Феникс-Ресурс " , директно под автомагистрала " Струма " край Дупница, научи Дарик.

Огненият пъкъл през вчерашния ден докара до опустошаването на хиляди декари ниска растителност и лозя в землищата на няколко села. Заради пожарът, кметът на Дупница инж. Методи Чимев разгласи през вчерашния ден отчасти бедствено състояние, което ще продължи до среднощ през днешния ден.



Магистралата е към момента затворена,
като се чакат резултатите, които да дадат отговор д али има нарушаване в здравината на носещите колони.
 пожар

 дупница Дарик- Кюстендил-->
Инж. Чимев даде спонтанна конференция през днешния ден на мястото на огнения пъкъл. " Проблемът е това, което се случи през вчерашния ден и за какво трябваше да стигаме до тук. Още на 2 април 2018 година съм алармирал с писмо АПИ, че на територията на общината, компания осъществя боклуци върху парцели, попадащи под надлез на автомагистрала.

Виждате писмото (вижте по-долу), с което ясно споделям, ч е натрупването на боклуци е причина за основаване на пожароопасност и да се засегне част от автомагистралата, за което сигнализирам да вземете нужните ограничения по подготвеност.

Ето и другото писмо до РИОСВ-Перник от месец юни предходната година за тази " бомба със закъснител " (виж по-долу писмото). Водим каузи с ползвателя на парцелите, които не са негова благосъстоятелност, спечелили сме на първа инстанция и момента текат обжалвания.

Издали сме му актове, някои апелира. Сервитутът на автомагистралата е обществена държавна благосъстоятелност. Каквото са ми разрешавали пълномощията е направе само че ", съобщи инж. Чимев.
 пожар
" Пожарните коли са тук на място и наблюдават за обстановката. Има тук-там тлеещи огнища, само че няма към този момент заплаха да се развихри още веднъж. Тук са и чиновници от Община Дупница, техника на Общината и компании, които не престават работа по преодоляването на обстановката.

Има назначена комисия от мен с ръководител зам.-кметът Крум Милев, които стартират незабавно инспекция на вредите ", добави още инж.Чимев.
 пожар
" В момента няма проблем да бъде анулирано бедственото състояние. Има резултати от лабораторията на Гражданска отбрана. Оказа се, че няма проблеми с въздуха. Измервания са правени в село Блажиево и Джерман, както и тук на място. Няма заплаха за хората ", изясни Милев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР