Досъдебно производство е образувано в прокуратурата по документи от Булгаргаз“,

...
Досъдебно производство е образувано в прокуратурата по документи от Булгаргаз“,
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява „Булгаргаз“


Досъдебно произвеждане е формирано в прокуратурата по документи от „ Булгаргаз “, които са предадени от новото управление на сдружението и от служебния министър на енергетиката Росен Христов. Това стана ясно от думите на самия Христов пред Българска национална телевизия.

„ В връзка сме с „ Газпром “ и се опитваме да доведем диалозите до положително привършване на договарянията и обновяване на доставките при преференциални за нас условия. Клаузите на контракта са конфиденциални, както и всички договаряния и замяна на информация “, изясни той.

Той увери, че се работи извънредно интензивно и се надява скоро да има позитивен резултат.

„ Това са едни извънредно комплицирани договаряния – не се приказва единствено за доставки на газ, само че също и за условия на заплащане в границите на европейските ограничавания. Става дума за цена, периоди, за отбрана на ползите на „ Булгаргаз “ и техните права по контракта при възможен арбитраж, в случай че се стигне до това “, уточни Росен Христов.

Той добави, че се работи и по редица други други възможности и задачата е да се обезпечи газ на оптимална цена.

По отношение на огромните задължения на „ Топлофикация София “ към „ Булгаргаз “ Росен Христов изясни, че се работи много интензивно по този въпрос.

„ С такава задлъжнялост „ Топлофикация София “ освен като конструкция и като компания е в нездравословно положение, само че въздейства доста и на „ Булгаргаз “ и на опцията за набиране на средства и финансиране от частния бранш. Ние финансирахме „ Булгаргаз “ с 800 млн. лв. заем от министерството и приготвяме ново решение за забележителна сума “, сподели енергийният министър.

Със Столичния общински съвет се създава стратегия, която да изведе „ Топлофикация София “ от тази серпантина на редовно струпване на налози и сдружението чрез оптимално ръководство и вложения да стане един съзнателен длъжник, уточни още Росен Христов. Той добави, че се водят договаряния „ Топлофикация София “ да стане държавно сдружение, като задачите на Столична община и страната напълно съответстват и са ориентирани към обезпечаване на отоплението на софиянци на оптимална цена.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР