Досъдебно производство е образувано срещу лекар от Исперих, извършвал фиктивни

...
Досъдебно производство е образувано срещу лекар от Исперих, извършвал фиктивни
Коментари Харесай

Разследват лекарка от Исперих за издаване на фалшиви бележки за изборите

Досъдебно произвеждане е формирано против доктор от Исперих, правил фиктивни прегледи и съставял неистинен документи, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград. Действията на полицейските чиновници са в границите на продължаващите инспекции във връзка откритите груби престъпления при гласуването в преносими секции на изборите от 4 април и 11 юли тази година.

В хода на следствието са засечени данни за сформиране на документи с погрешно наличие, за които са получавани непозволено средства от Националната здравноосигурителна каса. Извършени са претърсвания в кабинет на общопрактикуващ доктор, чиято процедура е на територията на град Исперих и околните седем села. Иззети са материали и документи, от които излиза наяве, че медикът е направил фиктивни прегледи на над 190 лица, за което се е възползвал от парично заплащане. Данни за осъществени закононарушения са установени и при правенето на неистинен медицински бележки, които са употребени за гласоподаване в преносими изборни секции на предходните избори.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, а всички материали ще бъдат докладвани в прокуратурата, когато приключат съответните инспекции. В развой на изясняване е и размерът на нанесената вреда, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи - Разград.

Действията на полицията в границите на пълномощията, дадени й от Закона за Министерство на вътрешните работи и Наказателно-процесуалния кодекс, не престават.

Разследваният доктор от Исперих е доктор Ферай Ахмедова - общинска съветничка от Движение за права и свободи и ръководител на Постоянната комисия по опазване на здравето и обществени действия към Общинския съвет в града, научи „ Екип 7 ".

Потърсена от нас, през вчерашния ден доктор Ахмедова съобщи, че към този момент няма коментар по отношение на дейностите на полицията в кабинета й. „ Не съм чела за каква вест става въпрос, не са ме срещнали ", сподели още лекарката.

Припомняме, че в края на октомври шефът на ОДМВР - Разград старши комисар Диян Минков огласи информация за установени закононарушения в хода на инспекция, разпоредена от Групово дело „ Национална полиция " поради рекордния брой на хората, дали своят вот в преносими секции в Разградска област, съпоставено с други райони на страната.

Бяха формирани общо девет досъдебни производства по член 309 от Наказателния кодекс за сформиране на неистинен частни документи. Тогава старши комисар Минков разгласи, че още в началния стадий на инспекциите са открити фрапиращи данни, сочещи за осъществени разнородни закононарушения - самопризнания на огромна част от хората, че не са подавали заявки за гласоподаване в преносима секция; показаните им подписи не са техни; не познават персоналния си доктор или пък не са контактували с него две, четири и повече години; едно и също здравно лице е издало голям брой документи с погрешно наличие.

Разследването продължи, като дейностите на криминалистите обгръщат медицински и длъжностни лица в общините - с оглед определяне на случаи за безотговорно приемане на заявки, без инспекция дали въпросните податели дават отговор на законовите условия.

Автор:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР