„Дориан“ може да се окаже най-силният ураган, който ще удари

...
„Дориан“ може да се окаже най-силният ураган, който ще удари
Коментари Харесай

Метеорологът на CNN: Дориан може да удари Флорида с близо 210 км/часа

„ Дориан “ може да се окаже най-силният вихър, който ще удари източното крайбрежие на Флорида след „ Андрю “, предизвестява американският новинарски канал CNN.

Във всеки един от окръзите във Флорида е оповестено изключително състояние – щатът се приготвя за бурята, която може да е най-силната в района от три десетилетия насам.
Със скорост от близо 170 км/часа, „ Дориан “ е измежду най-силните стихии, заформили се в Атлантическия окен през този сезон. Ако прогнозите се окажат точни и бурята удари Флорида с близо 210 км/часа, то тя ще е най-силната след урагана „ Андрю “ от 1992 година, твърди метеорологът на CNN Брандън Милър.

Към сегашния миг „ Дориан “ е със мощ от второкласен. „ Дориан “ остави Карибите относително невредими, мина през Пуерто Рико и Британските Вирджински острови в сряда. Но синоптиците от Националния център за урагани настояват, че бурята може да се ускори до вихър от трета или даже четвърта категория. Заради нея президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира визитата си в Полша за отбелязване на 80-ата годишнина от началото на Втората международна война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР