Дори Zoom кара персонала си да се върне в офиса

...
Zoom, компанията, която задвижи революцията в дистанционната работа по време
Коментари Харесай

Zoom, компанията, която задвижи революцията в дистанционната работа по време на пандемията, казвана своите служители да се върнат в офиса.

В изявление Zoom каза, че сега налага „структуриран хибриден подход“, което означава, че служителите, които живеят близо до офис, трябва да се върнат в него за „определен брой дни“, защото е „най-ефективен“ за услугата за видеоконференции.

„Като компания ние сме в по-добра позиция да използваме собствените си технологии, да продължим да правим иновации и да подкрепяме нашите глобални клиенти. Ще продължим да използваме цялата платформа Zoom, за да поддържаме нашите служители и разпръснати екипи свързани и работещи ефективно“, казаха от компанията.

Като оставим настрана иронията, Zoom не е изключен от тенденцията за завръщане в офиса, която обхваща технологичните компании. През последните месеци Google, Amazon и Salesforce въведоха подобни политики, слагайки край на подхода от ерата на Covid, който даваше на служителите повече свобода да работят от вкъщи. Бизнесът обаче се сблъска с известно отблъскване от служителите, след като работниците свикнаха с по-голяма гъвкавост.

мащабиране (ZM) имаше свои собствени трудности, тъй като търсенето намалява след подхранван от пандемията скок. През февруари Zoom (ZM) съкрати приблизително 15% от своя персонал, което възлиза на около 1300 служители, след като се разрасна твърде бързо. Членовете на изпълнителния ръководен екип също намалиха основните си заплати с 20% за следващата фискална година и се лишиха от бонусите си за фискалната 2023 година.

Повече от повечето компании, услугата за видеоконферентна връзка дойде да определи първите дни на пандемията, тъй като много се обърнаха към нейната платформа за видео чат с приятели и колеги по време на блокировки. До средата на 2020 г. Zoom отчете рязко нарастване на приходите, подхранвано от скока на бизнес клиентите от много компании, принудени да се обърнат към дистанционна работа.

Акциите на компанията са поскъпнали с около 4% за годината.

Катрин Торбек от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР