Дори в Абсурдистан, където вече живеят по-малко от 7 000

...
Дори в Абсурдистан, където вече живеят по-малко от 7 000
Коментари Харесай

Не яко в Мутафчийски - от Горанов през Борисов и нагоре трябва да гледаме

Дори в Абсурдистан, където към този момент живеят по-малко от 7 000 000 души по публични данни, е време да погледнем малко по-далеч от носа си - тъй като както я караме, скоро няма да виждаме доста хора.
Само за 2-3 дни лъсна изключително мощно що за хора се мъчат да ни убеждават какво ни е светлото бъдеще. И не, не приказвам за този, който крещи по какъв начин крепко ще мрем - той не ми е забавен, защото е единствено една фигура с пагони, която предлага и за която е внушено, че взема решения. За него ми е жалост - доста наясно е какъв брой е пробита системата, какъв брой пробити са всичките ни системи, образуващи думата " страна ". Обаче няма по какъв начин - би трябвало някак да се мисли що годе да работят, тъй като без тях в действителност става ужасно.
Това е капиталният, генералният, главният, основният проблем - не желаеме да изправим системите. И те загниват - но крепко. Загниват ей по този начин:
1. Човек с 11 обвинявания (Васил Божков) разгласява какво си е приказвал с финансовия министър (Владислав Горанов) за работата на държавния орган, който дефинира разпоредбите за бизнес за милиарди.
2. Финансовият министър не споделя, че този диалог е неистина, дори споделя, че си е приказвал с Божков " професионално ". Вицепремиерът Томислав Дончев, считан публично за втория човек след Бойко Борисов в ръководството (за неофициалната картина всеки да гледа в позабравеното ОГЛЕДАЛО), изяснява вместо Горанов по какъв начин Горанов не отрекъл за срещи с Божков. Да де, то това е казусът, господин Дончев.
3. Оставка няма! Горанов да се изяснява, споделя формалният му началник - т.е. Бойко Борисов. Голямо пояснение падна!
4. Следващият, още по-голям проблем - основният прокурор Иван Гешев не ги чете тези чатове. Като не чете, няма да ревизира да вземем за пример какво е ставало на съвещанията на Държавната комисия по хазарта, които са се провели към датите от диалозите в чата, които Горанов по този начин и не отхвърли в прав текст?! Видими дати - забележими съвещания - забележими решения - забележима работа - забележим резултат! Така де, каква наказателно-правна акция пък да е нужна?! При такива акции в доста бели страни доста огледала са изпочупени и стабилността е била крепко рушена!
5. Владислав Горанов продължава да живее в жилище, подарено му от кръстника му, чийто наследник е поработил във финансовото министерство, а жилището е в комплекс, изработен от компания на притежателя на най-гледаната телевизия в България по личните ѝ хвалби, което също до момента не е било за наказателно-правна акция - нищо неправилно няма, ето ТУК, в случай че не вярвате! Не беше в наказателно-правната акция господин Горанов и за онлайн изтърбушването на персоналните ни данни от Национална агенция за приходите - там какво става, по какъв начин работи машината на справедливостта, някое хакерче най-малко ще облича ли раирана пижама или противоепидемичните ограничения бавят нещата?!
При тази обстановка, за какво дори да се трепя да запитвам който и да е Божий инструмент на правдивост в България дали ще повдигне обвиняване на генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски за всяване на суматоха или ще си останем единствено с ръководителя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова? При проф. Стоименова съдът към този момент сподели де факто кое по какъв начин е!
Но пък за едно съм 100% склонен с основния прокурор - сериалът от дълго време омръзна! Героите и драмите (им) са от дълго време ясни. Само че за какво не изключваме тв приемника, за по-сигурно от контакта? Че в действителност в България най-гадното нещо е да се оправиш...
Автор: Ивайло Ачев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР