Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към

...
Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към
Коментари Харесай

Защо мъжете не харесват умните жени?

Дори в 21 век доста мъже изпитват откровена злост към феминизма и правата на дамите. Ако пък дамата е  и интелигентна тя непосредствено попада в черния лист. На какво се дължи критиката към умните дами изяснява професорът по логика на психиката Майкл Карсон.
1. Умните дами са неприятни " робини " . Мъжете и дамите са били равни преди към 700 хиляди години, но  с развиването на селското стопанство и появяването на продуктови ресурси доста неща са се трансформирали. Определили са се половите функции, мъжете получават повече привилегиии, моногамията губи значимостта си, а робството става стопански обосновано. Мъжете заповат да преобладават освен над робите, само че и над дамите. Умните дами подриват патриархалните устои. 
2. Те са неприятни домакини.  Извън дома си доста мъже са принудени да се подчиняват на разпоредбите, само че в фамилията си са царе и богове. Умните дами отхвърлят да покорно да се занимават с неблагодарната домакинска работа, която е забележима единствено, когато не е свършена. 
3. Тези дами мислят за себе си прекомерно доста. Обществото  е фокусирано върху женската репродуктивна функционалност, а мъжете - върху женското тяло ( а не върху мозъка). Обществото насочва девойките към по-леки постижения. Умните дами нарушават шаблона и близките се пробват да ги слагат на мястото им.
4. Умните жени демонстрират, че не е ужасно да се държиш, като момиченце. Учат ни, че мъжественността е по-добра от женствеността. Треньорите и военни постоянно се присмиват над останалите, като ги назовават " момиченце ".
5. Те са неприятни " майчета ". Да, точно " майчета ",а не майки. Най-добрите майки са най-умните дами. 
6. Умните дами трансформират визията за съзнанието. Прието да се смята, че мъжете мислят по различен метод - " по-добре " и " по-дълбоко ".  Те са уверени,че дамите имат други мисли, усеща и благоприятни условия. умната жена опровергава това твърдние, карайки мъжете да се нервират и да недоумяват. 
7. Такива дами " предават " женската общественост. Средностатистическите дами също не обичат умните дами - те са привикнали да се сплотяват в групи (това е най-забележимо в училище), а умните дами се разграничават от тях, което води до злоба и несъответстващо държание. 
Тези дами са подложени на рецензия от " своите " и от " непознатите ", което не е мотив да се вършат опити да се угоди на всички.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР