Дори традиционната песен в компанията на група млади парижани е

...
Дори традиционната песен в компанията на група млади парижани е
Коментари Харесай

Макрон се опитва да избяга от френския пенсионен спор като пее по улиците

Дори обичайна ария в компанията на група млади парижани е изпълнена с риск за президент, който се пробва да убеди Франция да одобри непопулярното нарастване на възрастта за пенсиониране , написа „ Асошиейтед прес “.

Еманюел Макрон даде телевизионно послание във вторник, в което съжаляваше, че „ не може да бъде открит консенсус “ по отношение на промяната, когато излезе на разходка със брачната половинка си Бриджит. Той се причисли към няколко мъже, които пееха ария, която помнеше от баба си. Но стореното беше споделено от група във Facebook, за която се твърди, че е основана от крайната десница.

Младите артисти са част от парижки хор , който извършва обичайни песни на улица в шести регион на френската столица. Един от тях се обърна към президента Макрон с молба да се причисли към осъществяването на остаряла ария от Пиренеите, наречена „ Le Refuge “ , която той изпя по време на пътешестване до френската планинска верига предходната година.

Мъжете, които са част от локалния хор „ Свет иЛонгин “, явно използваха приложение за мобилен телефон, с цел да прочетат думите на песента, основана от плана Canto.

Миналия октомври левият вестник Libération разкри, че планът, основан да разпространява паметта на обичайните песни , е бил учреден и ръководен от крайнодесни деятели . Песните включват френски класики и детски стихчета, само че също по този начин и други с по-съмнително минало, в това число песни, свързани с испанската фашистка фаланга от 30-те години на предишния век и нацистка Германия.

Президентът Макрон и неговият екип са наясно по какъв начин вирусните видеоклипове могат да отвлекат вниманието от ежедневните каузи, изключително що се отнася до пенсионните промени. Неговото обграждане разяснява пред радио France Inter, че след телевизионното му послание той е имал малко време за себе си със брачната половинка си, когато към тях са се доближили артистите. Служител от Елисейския замък описа:

„ След това той се причисли към тях за една пиренейска ария, която познава и харесва. Не можеше да знае в този миг произхода на всеки от хората, с които разговаряше. “

Миналия месец друго вирусно видео сподели по какъв начин относително скъпият му часовник вълшебен изчезва по средата на телевизионно изявление. Това нямаше никакъв смисъл, откакто не се откриха доказателства в поддръжка на изказванията, че той тъне в лукс. По-очевидното пояснение беше, че протичащото се в страната към този момент „ блъска по масата . Няма значение, по този начин се казва… Та, по този начин и с хора на „ Свети Лонгин “.

„ Разказът “ се популяризира и в него се споделя, че президентът е бил заловен да оказва морална поддръжка на крайната десница или е бил на открито, когато е бил в рецесия, обвързвана с пенсиите. Но единствената връзка с крайната десница е, че създателят на приложението, от което четеше, е непосредствен до опозиционната партия Национално заседание . Целта на приложението е да насърчи общото пеене. Освен, че е отчасти финансиран от министерството на културата, планът включва доста революционни песни , скъпи на крайната левица, като „ Ah ça ira “, която включва другарската имитация „ Аристократи на бесилото! “.

Хорът явно е от католическата десница, само че един от артистите, Герар, разяснява пред публичната радиостанция France Inter, че единствената им връзка с плана Canto е, че има репертоар от музика, която ги интересува. И както Елисейският замък сподели, президентът мъчно може да управлява с кого се сблъскват той и Бриджит Макрон по време на нощните си скитания.

Историята има крайници, тъй като има приложено видео и тъй като президентът сега не се нарежда добре. Това единствено утежнява ситуацията, защото той стартира сизифовата задача да възвърне репутацията си .

Съвсем скоро Макрон подписа надълбоко непопулярни промени, които покачват пенсионната възраст от 62 на 64 години и разпореди на премиера Елизабет Борн задачата да управлява 100-дневни дейности с пътна карта от огромни планове „ в услуга на Франция “ . А неговата спонтанна ария по улиците на Париж може би е била първата му обществена поява след налагането на промените. Но втората му такава, в сряда, трябваше да бъде денем в елзаския град Мутерсхолц, където той възнамерява да възобнови втория си мандат на поста. Сигурността на събиетието беше затегната заради обстоятелството, че профсъюзните водачи възнамеряваха бурно посрещане на президента , а протестиращите продължаваха да оспорват неговите пенсионни промени.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР