Дори спиране от движение на кола – това грози нарушители,

...
Дори спиране от движение на кола – това грози нарушители,
Коментари Харесай

Почват проверки за замърсяващи въздуха коли в София

Дори прекъсване от придвижване на кола – това грози извършители, които карат замърсяващи коли в София, само че лъжат за това. Спирането обаче ще е единствено до момента в който не бъдат отстранени техническите неизправности, поради които има прекалено замърсяване.
От през днешния ден, 12 февруари, стартират инспекции с 5 газанализатора в столицата. Идеята е на прицел да бъдат по-стари коли – да се хващат такива, както и коли на дизел. Как обаче ще се прецизира дали спреният автомобил дава отговор на екостандарта си – ще се прави съпоставяне какво написа в талона на колата и надлежно какви правила демонстрира газанализатора.
Оказа се и, че инспекциите не са част от лимитирана акция, а се планува да са непрекъснати. Брифингът за показване на газанализаторите беше изработен на изхода на София, по Автомагистрала „ Тракия ”. На въпрос на Българска национална телевизия дали преднамерено не се прави там и дали ще се ревизират най-вече влизащи от провинцията коли, от КАТ отхвърлиха.
Измерванията за вредители при бензиновите коли в техническите пунктове са по-строги. Там се мери и качеството на изгорелите газове. Ако автомобилът не дава отговор на нормите, се прави диагностика.
Какво излезе от инспекциите при започване на предходната година - припомнете си изказванията и въпросите на партия " Волт " в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР